Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Wine bar “Scenario” : Comfort food δια χειρός Πάνου Χατζησταματίου


ΚΑΤ 'ΑΡΧΑΣ :           Μπορεί ο Πάνος Χατζησταματίου να σπούδασε μαγειρική στη Μεγάλη Βρετανία και να εργάστηκε στο Μπράιτον και το Πόρτσμουθ για 13 συναπτά έτη, αλλά οι σειρήνες της πατρίδας δεν τον άφησαν να συνεχίσει εκεί. Ίσως να ήταν και η νοσταλγία για την Καβάλα, πάντως τα βήματα στην πατρίδα τον έφεραν αρχικά στον “Μπάτη” ως sous-chef του μεγάλου Λεωνίδα Καρύτσιου και  στο Ψαράκι-ouzo bar fish restaurant”  Στη συνέχεια ακολούθησε το “Royal paradise”, το “Aeolis aeria” και το “Φταπόδι”, όλα στο μαγευτικό νησί της Θάσου. Απ’ όπου πέρασε απέδειξε ότι ένα πιάτο δεν είναι για τον Πάνο μια απλή διεκπεραίωση, αλλά ένα πανηγύρι συνδυασμών και γεύσεων. Πάνω από όλα όμως είναι κουλτούρα και αγάπη, είναι τεχνική κι ευχαρίστηση, είναι διασκέδαση, αλλά παράλληλα και ανάγκη για καταξίωση και αναγνώριση. Εδώ και μερικούς μήνες ο Πάνος είναι head chef στο wine bar “Scenario” των αδελφών Γκουδουσίδη  στη Κομοτηνή. 

COMFORT FOOD: Ο γευστικός προσανατολισμός της κουζίνας είναι το comfort food κι ο chef ξέρει να δημιουργεί πιάτα εκφραστικά με απόλυτη γευστική σαφήνεια χρησιμοποιώντας μόνο άριστες πρώτες ύλες . Στο wine bar “Scenario” θα βρείτε πληθώρα επιλογών, με φόντο τις μεσογειακές γεύσεις αλλά και επιλεγμένες προτάσεις από τη αμερικανική και ασιατική κουζίνα. Ο Πάνος Χατζησταματίου παίζει δυνατά και στον τομέα της ωμοφαγίας, πέρα από το σούσι και το νιγκίρι που χειρίζεται μοναδικά, η μαστοριά του αναδεικνύεται και στο cheviche, όπως αυτό του μπαρμπουνιού (τα αρώματα του γλυκαίνουν ακόμη τον ουρανίσκο μου). Ένα θεϊκό πιάτο όπου η γλυκιά σάρκα του ψαριού κοντράρεται με την οξύτητα του παρθένου ελαιόλαδου και τα αρώματα του tigers milk, ενώ ισορροπεί με την αλατότητα του αυγοτάραχου και την σπιρτάδα της tequila .Ένα πιάτο κόσμημα …ένα πιάτο εικαστικό, που σε συνεπαίρνει σαν πίνακας ζωγραφικής!!! 


TO “SCENARIO” ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ :      Η γιαπωνέζικη σούπα ράμεν του Πάνου με τόνο σε ζωμό γαρίδας και νότες από black pepper και soya sauce ήταν ραφινάτη και έβγαζε μια συμπυκνωμένη νοστιμιά , ο τόνος tataki μαριναρισμένος σε chilly oil, περασμένος από σουσάμι και θωρακισμένος σε καυτό τηγάνι ήταν γλυκοφάγωτος και juicy. Το νιγκίρι με καπνιστό χέλι, χταπόδι και καβούρι ήταν τρυφερό και βαθιά νόστιμο , για συνοδευτικά επιλέξαμε ένα Fish tacos με σος Μάνγκους και λάιμ , γαρίδες και λαχανικά και μια σαλάτα κινόα με γαρίδες αρωματισμένες σε μείγμα πιπεριού και φυκιών και από πάνω ντρέσινγκ από καλαμάνσι ήταν ένα θαύμα όψης και γεύσης !!! Το φινάλε στο γεύμα γράφτηκε μ’ ένα υπέροχο γλυκό του chef. Είναι σπουδαίο ένας σεφ με κοσμοπολίτικη ποδιά κα γνώσεις διεθνείς να συνδυάζει για τους πιστούς του απίθανους συνδυασμούς υλικών και γεύσεων που αναστατώνουν τους γευστικούς μας κάλυκες και απογειώνουν την ουσία της γαστρονομίας. Chef σε ευχαριστούμε ….. εις το επανιδείν !!!



TIPS : ScenarioCafe Bar -Εστιατόριο , Μαρώνειας 1, Κομοτηνή , Τηλ: 2531033363








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου