Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Κοπεγχάγη: Στην αγορά τροφίμων “Torvehallerne” για street food

Η αγορά τροφίμων  “ Torvehallerne” βρίσκεται  κοντά στην πολυσύχναστη οδό Nørreport και  λίγο έξω από τα παλιά τείχη που περιβάλλουν την Κοπεγχάγη. Το όνομα της περιγράφει το σκοπό και τη θέση της στα δανέζικα : αίθουσες φαγητού στην πλατεία. Η αγορά  Torvehallerne αποτελείται από δύο όμορφες γυάλινες αίθουσες με πάνω από 60 καταστήματα πώλησης τροφίμων και εστίασης . Στους καλαίσθητους πάγκους της θα βρείτε ένα εκλεπτυσμένο street food  από νόστιμα φαγητά της δανέζικης κουζίνας . Η αίθουσα ένα επικεντρώνεται στα  θαλασσινά το κρέας και το τυρί, ενώ η αίθουσα δυο προσφέρει γλυκά της δανέζικης ζαχαροπλαστικής , σοκολάτες , καφέ, τσάι και αλκοολούχα ποτά . Στα σταντ του “Hallernes Smørrebrød” θα σταματήσετε για να δοκιμάσετε το διάσημο δανέζικο ανοιχτό σάντουιτς  Smørrebrød που θα το βρείτε σε όλους τους παραδοσιακούς συνδυασμούς , από γαρίδες , σολομό και αυγά έως πατάτες , μπέικον, κρεατικά και γαρίδες . 

Η επόμενη στάση αφορά ένα ξεχωριστό κατάστημα που ανήκει σε μια ανεξάρτητη εταιρία εμφιάλωσης και η οποία προσφέρει πολύ καλό ουίσκι, ρούμι, μπράντυ  και γκράπα . Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ζεστό χειμωνιάτικο κρασί τους το Gløgg, με πλούσια αρώματα κανέλας, γαρίφαλων, κάρδαμου και μοσχοκάρυδου καθώς και το τσίπουρο της Δανίας το Aquavit που  φτιάχνεται από…. πατάτες και αρωματίζεται με γλυκάνισο , μάραθο και κόλιανδρο . Η Torvehallerne  είναι το ιδανικό μέρος για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, αν όμως δεν πεινάτε μπορείτε να πιείτε το ποτό σας  ή τον καφέ σας απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με φόντο τη δημοφιλή γέφυρα Dronning Louises . Τέλος το “Coffee Collective” σερβίρει τον καλύτερο καφέ στο Torvehallerne και για πολλούς τον καλύτερο καφέ στην Κοπεγχάγη.
H πράσινη μπύρα της       Δανίας                         
Η δοκιμασία της μπύρας Carlsberg θα σας οδηγήσει στο εργοστάσιο και το μουσείο της διάσημης ζυθοποιίας . Η Carlsberg είναι μια υψηλής ποιότητας μπύρα που γεννήθηκε το 1847 στην Κοπεγχάγη  από τον Captain J.C. Jacobsen . Όταν βρεθείτε στη πρωτεύουσα της Δανίας επιβάλλεται  να επισκεφτείτε τους χώρους όπου παρασκευάζεται η μπύρα Carlsberg και το μουσείο της , είναι επισκέψιμα  από την Τρίτη έως την Κυριακή 10:00 -17:00 το απόγευμα ,η τιμή του εισιτηρίου για τους ενήλικες είναι 70 κορώνες Δανίας και για τα παιδιά 50 , ενώ η πλήρη  ξενάγηση διαρκεί μιάμιση ώρα. 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου