Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Μόντε Κάρλο : Το φαγητό στο Πριγκιπάτο το πληρώνεις «αριστοκρατικό» !!!


Το φαγητό στο Πριγκιπάτο είναι πολύ ακριβό και θα σας κοστίσει μια περιουσία , αν και προσπάθησα να βρω φθηνότερο εστιατόριο εκτός τουριστικού κέντρου του Monaco στάθηκα άτυχος . Συμφωνήσαμε λοιπόν με τη παρέα να πάμε να  δοκιμάσουμε την κουζίνα του εστιατορίου «Beefbar» που ξεχωρίζει κατά τ’ άλλα με την κομψή αρχιτεκτονική και την υπέροχη θέα του στο λιμάνι του Fontvieille . Το μενού βασίζεται στην απλότητα αλλά και την ποιότητα των αρίστων πρώτων υλών , απίστευτα πιάτα  ζυμαρικών αλλά και επιλεγμένα μοσχαρίσια κρέατα και steak ξηράς ωρίμανσης από κορυφαίες ράτσες όπως Black Angus Αργεντινής , wagyu Αυστραλίας  και Ιαπωνικό Kobe . Επειδή οι τιμές «χτυπούσαν» κόκκινο στα κρέατα ωρίμανσης (μια πικάνια 300gr κόστιζε 69 ευρώ, η τόμαχοκ του 1Kg είχε 310 ευρώ και η ταλιάτα μόσχου 35 ευρώ) αποφασίσαμε να επιλέξουμε κάτι πιο «προσγειωμένο» από το μενού του street food . Βρήκαμε λοιπόν μια σειρά καλοεκτελεσμένων burger και πήραμε συνολικά τρία , ένα με τρούφα και παρμεζάνα , με σος chimichuri το δεύτερο και το τρίτο έκανε τη διαφορά περιείχε κιμά από pure kobe και η τιμή του έφτανε στα 39 ευρώ(!!!) , αν ήθελες να προσθέσεις και μια μικρή ποσότητα μαύρης τρούφας έπρεπε να πληρώσεις επιπλέον 12 ευρώ οπότε συνολικά η τιμή του μπιφτεκόψωμου από κιμά kobe εκτοξευόταν στα 50 ευρώ!!! Ήταν νόστιμο , καλοψημένο , είχε γευστικές αιχμές και ξεχείλιζε αρώματα , νομίζω αυτό το burger θα με στοιχειώνει στα επόμενα βήματα της γευστικής μου διαδρομής !!! 

Info : Το «Beefbar» βρίσκεται στο νέο λιμάνι του  Fontvieille , Διεύθυνση :  42 quai Jean-Charles Rey, Μονακό . Ώρες λειτουργίας : από τις 12 το μεσημέρι έως τις 14:30  και από τις 8 έως τις 11 το βράδυ , Τηλ: 37797770929.

 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου