Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Ο Ανδρέας Σταυρίδης θα παρουσιάσει τον Μάιo τη δουλειά του στο εστιατόριο ARK της Γλυφάδας


Ο Ανδρέας Σταυρίδης κατέχει όσο κάνεις άλλος καλύτερα  το know how του κρέατος , για έξη ολόκληρα χρόνια  περιπλανήθηκε ανά την υφήλιο για να συλλέξει tips και εμπειρία γύρω από το μεγάλο κεφάλαιο της κρεοτεχνίας και της κρεατοφαγίας ( τεχνικές ωρίμανσης , μέθοδοι κοπής  και τρόποι  ψησίματος ) . Ο Ανδρέας διαλέγει τα καλύτερα steak από ελληνικές φάρμες παραδοσιακής κτηνοτροφίας των Σερρών (και ξέρει να διαλέγει) τα ωριμάζει με τη μέθοδο της ξηράς ωρίμανσης για να αποκτήσουν μεγαλύτερη νοστιμιά και τα ψήνει  αριστοτεχνικά χωρίς φανφάρες και υπερβολές . Ελληνικά steak από σερραϊκές φάρμες , t-bone , rib eye , tomahawk , picanha μεταμορφώνονται στα χέρια του Ανδρέα σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας και αισθητικής . Αυτές τις μέρες ο Ανδρέας ετοιμάζει ένα μενού τεσσάρων πιάτων ελληνικών steak που θα παρουσιάσει για λογαριασμό του εστιατορίου «ARK» , αυτής της πολυβραβευμένης κιβωτού των εκλεπτυσμένων γεύσεων και ποιοτικών εμπειριών που βρίσκεται στο πιο όμορφο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας στα Αστέρια της Γλυφάδας.


ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ 


ΤαΡτΑρ ΜοΣχΟυ :  Μοσχαρίσιο φιλέτο ωρίμανσης 35-45 ημερών με συνοδεία άγριας ρόκας, σχοινόπρασου , φρέσκου κρεμμυδιού και μαύρου σκόρδου το οποίο αφού  ψηθεί στο φούρνο να μαυρίσει ο Ανδρέας Σταυρίδης  στη συνέχεια το ωριμάζει στο μέλι . Το πιάτο συμπληρώνεται με καπνιστό αλάτι Μεσολογγίου και κόκκινο αλάτι Αϊτής. ΚαΡπΑτΣιΟ ΜοΣχΟυ : Μοσχαρίσιο φιλέτο ωρίμανσης με συνοδεία άγριας ρόκας , κρέμας βαλσαμικού , κατσικίσιας γραβιέρας  Ευγενιάδη Νέας Σκοπιάς , και σιρόπι  Αγαύης (άγριο κάστανο). Το πιάτο συνοδεύεται από 4 διαφορετικά  αλάτια και 4 διαφορετικά πιπέρια τα οποία ζεσταίνει ο Ανδρέας Σταυρίδης και μετά τα χτύπα στο γουδοχέρι για να βγάλουν τα έξτρα αρώματα τους . ΦιΛεΤο ΩρΙμΑνΣηΣ :  με καραμελώμενο κρεμμύδι, μαύρο σκόρδο , 4 ειδών πιπέρια και αλάτια ζεσταμένα και χτυπημένα στο γουδοχέρι  και αρωματισμένο βούτυρο του Ανδρέα Σταυρίδη. ΦιΛεΤο ΩρΙμΑνΣηΣ : 35-45 ημερών με λάδι τρούφας και αυγό πονσέ.  

                                                              Stathis Harpas



Καρπάτσιο μόσχου:Μοσχαρίσιο φιλέτο ωρίμανσης με συνοδεία άγριας ρόκας, κρέμα βαλσαμικού, κατσικίσιας γραβιέρας  Ευγενιάδη Νέας Σκοπιάς , και σιρόπι Αγαύης(άγριο κάστανο). Το πιάτο συνοδεύεται από 4 διαφορετικά  αλάτια και 4 διαφορετικά πιπέρια τα οποία ζεσταίνει ο Ανδρέας Σταυρίδης και μετά τα χτύπα στο γουδοχέρι για να βγάλουν τα έξτρα αρώματα τους . 

Φιλέτο ωρίμανσης με καραμελώμενο κρεμμύδι, μαύρο σκόρδο, 4 ειδών πιπέρια και αλάτια ζεσταμένα και χτυπημένα στο γουδοχέρι και αρωματισμένο βούτυρο του Ανδρέα Σταυρίδη 

Φιλέτο ωρίμανσης με λάδι τρούφας και αυγό πονσέ

Ταρτάρ μόσχου:Μοσχαρίσιο φιλέτο ωρίμανσης 35-45 ημερών με συνοδεία άγριας ρόκας, σχοινόπρασου,φρέσκου κρεμμυδιού και μαύρου σκόρδου το οποίο αφού το ψήσει στο φούρνο να μαυρίσει ο Ανδρέας Σταυρίδης το ωριμάζει μετά στο μέλι.Τέλος το πιάτο συμπληρώνεται με καπνιστό αλάτι Μεσολογγίου και κόκκινο αλάτι Αϊτής .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου