Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Το μιλφέιγ του ζαχαροπλαστείου “Charlotte”

Τελικά το mille-feuille του ζαχαροπλαστείου “Charlotte” αποδείχθηκε πως είναι το αγαπημένο γλυκό των Καβαλιωτών , γιατί σε χρόνο ρεκόρ το ξεχώρισε και το ανέδειξε , απλά ο pastry chef Θοδωρής Καπάκουλακ το ανέβασε ένα επίπεδο επάνω . Χίλια φύλλα όπως μας λέει και το όνομα του έχει αυτό το απίθανο γλύκισμα λόγω των στρώσεων της σφολιάτας που περιέχει. Ο Θοδωρής παίρνει τα φύλλα σφολιάτας και αφού πρώτα τα καραμελώσει στο βαθμό που πρέπει, αρχίζει τις στρώσεις με την εξαίσια και βελούδινη κρέμα που φτιάχνει από βανίλια Μαδαγασκάρης .Το υπέροχο φινίρισμα του γλυκού ολοκληρώνεται με τρίμμα τραγανής καραμελωμένης σφολιάτας και μ΄ ένα απαλό σύννεφο άχνης που καταλαγιάζει παιχνιδιάρικα και νωχελικά πάνω από το γλυκό. Το μιλφέιγ του ζαχαροπλαστείου «Charlotte» είναι ένα αέρινο γλύκισμα με λεπτές αρμονίες και ντελικάτη γεύση που θα απογειώσει τα γαστρονομικά σας αντανακλαστικά με τα γλυκά αρώματα της βανίλιας Μαδαγασκάρης . HISTORY Ουδείς γνωρίζει ποιος εφηύρε το mille-feuille (μιλφέιγ) το αγαπημένο γλυκό του Ναπολέοντα . Πάντως το γλυκό υπήρχε ήδη από τον 17ο αιώνα , αλλά διάσημο το έκανε ο ζαχαροπλάστης Αντόλφ Σενιό το 1867 στο κοσμοπολίτικο Παρίσι .

  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου