Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Pulled pork με bbq sauce , επί το ελληνικότερο ….τραβηγμένο χοιρινό !!!

INFO : Σήμερα φτιάξαμε pulled pork with bbq sauce , επί το ελληνικότερο…τραβηγμένο (ξεψαχνισμένο) χοιρινό , ένα αμερικανικό πιάτο μπάρμπεκιου από τον μακρινό Νότο που σιγοψήθηκε στο φούρνο για τέσσερις ώρες με τα ανάλογα μπαχαρικά και την bbq sauce !!! Η αλήθεια είναι πως το pulled pork αφού κατέκτησε το κοινό της Αμερικής, κέρδισε την Ευρώπη ,τώρα γίνεται δημοφιλές και στην Ελλάδα . Η μεγαλοπρέπεια του κρύβεται στο slow cooking για να μας βγει πιο τρυφερό, πιο juicy και γευστικό.

Η ΜΑΡΙΝΑΔΑ :  Πρώτα φτιάξετε το μείγμα της μαρινάδας που θα αλείψετε το κομμάτι του χοιρινού , μαύρο πιπέρι, πάπρικα , πιπέρι καγιέν, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη , μουστάρδα και μαύρη ζάχαρη , ενώ θα προσθέσετε δυο κουταλιές της σούπας bbq sauce και δυο κουταλιές της σούπας worcestershire sauce .  Βάζετε το κρέας στη γάστρα προσθέτετε ένα ολόκληρο κρεμμύδι , δυο καρότα , ένα μεγάλο ποτήρι νερού και αδειάζετε το περιεχόμενο μιας ξανθιάς μπύρας . 

ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΟΛΟΤΑΧΩΣ : Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 4 ώρες. Όταν αρχίζει το κρέας να ξεκολλάει αβίαστα , το βγάζουμε από το φούρνο και με δυο πιρούνια αρχίζουμε να το ξεκοκαλίζουμε σε ίνες , στη συνέχεια πολτοποιούμε το κρεμμύδι και τα καρότα και τα περιχύνουμε πάνω από το κρέας. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια brioche , τα βουτάμε στιγμιαία στο μίγμα του χοιρινού, αλείφουμε την κάτω πλευρά με μουστάρδα dijon και τα γεμίζουμε με το υλικό μας , για συνοδευτικό επιλέξαμε country πατάτες.

TASTING NOTES : Το pulled pork έλιωνε στο στόμα , ήταν γλυκοφάγωτο , είχε βαθιά νοστιμιά ενώ ξεχώριζε η ραφινάτη λιπαρότητα  και η πικάντικη σπιρτάδα του . 

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ : Βέβαια κάθε φορά που υμνώ την κρεατοφαγία θυμάμαι τα σοφά λόγια του αδικοχαμένου(και αγαπημένου μου) chef  Anthony Bourdain : “ για μένα η ζωή χωρίς κρεατόσουπα,  χοιρινό λίπος , λουκάνικα, εντόσθια, ή ακόμη και δύσοσμο τυρί είναι μια ζωή που δεν αξίζει να τη ζεις ”

 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου