Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Σικάγο : Στο θρυλικό Jim's Original που έκλεισε 70 χρόνια λειτουργίας

Ο θρύλος του Jim's Original ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια, όταν έφτασε στην Αμερική ένας νεαρός Ευρωπαίος μετανάστης  με το όνομα Jimmy  Stefanovic και άρχισε να εργάζεται σε ένα μικρό χοτ-ντογκ στα περίχωρα των Maxwell και Halsted Streets του Σικάγο , δούλεψε σκληρά αγόρασε το ακίνητο  από τη θεία του και στη συνέχεια το έκανε κυριολεκτικά διάσημο σε όλο το κόσμο . Φτάνοντας  στο Σικαγο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ρωτήσω τους ντόπιους που πάνε για φαγητό , οι περισσότεροι από αυτούς  μου ανέφεραν το "Jim's Original"  σήμα κατατεθέν της πόλης εδώ και επτά δεκαετίες για φαγητό στο πόδι ή πακέτο. Η κουζίνα προσφέρει  το αυθεντικό  λουκάνικο Πολωνίας (μια μίξη χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος) με συνοδεία γλυκών ψητών κρεμμυδιών και μουστάρδας , υπάρχει όμως και το λουκάνικο από 100% μοσχαρίσιο κρέας ,το χοιρινό παιδάκι σε σάντουιτς , διπλό και τριπλό cheeseburger και hot dog . Το "Jim's Original" αγαπητοί αναγνώστες  έχει και ένα χρώμα ελληνικό μια και το διαχειρίζεται ένας Έλληνας μετανάστης και βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ ο Jim Koutrotsios . Είναι ανοιχτό 24 ώρες και όποια ώρα βρεθείτε εκεί θα συναντήσετε μεγάλη ουρά . 

          Highlights

  Το Πολωνικό σάντουιτς λουκάνικου περιέχει ένα ζουμερό, τροφαντό και γλυκό λουκάνικο σε ζεστό ψωμάκι , με συνοδεία αμερικανικής  μουστάρδας , ένα βουνό γλυκών κολοσσιαίων ισπανικών κρεμμυδιών ψημένα στη σχάρα και για τους γενναίους καυτερές πράσινες πιπεριές. Η σακούλα με τις τηγανητές πατάτες είναι δωρεάν Το σάντουιτς με τη χοιρινή μπριζόλα ήταν νόστιμο και έβγαζε μια γευστική ένταση , η μπριζόλα τρυφερή και ελαφρώς λιπαρή ψήνεται στη σχάρα και εδώ το σκηνικό ίδιο και απαράλλακτο .......ζεστό ψωμάκι με συνοδεία αμερικάνικης  μουστάρδας και ένα βουνό γλυκών κρεμμυδιών .Οι τηγανητές πατάτες είναι δωρεάν Το burger  ήταν γενναιόδωρο και διαβολεμένα νόστιμο , σερβίρεται με μουστάρδα , κέτσαπ  και ένα βουνό γλυκών ψημένων  κρεμμυδιών .

Tips :  Jim's Original  , 1250 S Union Ave & James Rochford Street. , Chicago, Τηλ: (312) 733-7820 , λειτουργεί 24 ώρες .

 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου