Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Η «Βούκα» (ήρθε για να μείνει) στην εστιατορική σκηνή της Καβάλας

Κατ’ αρχάς : Ο Βενέτης Κυρλής και ο Παναγιώτης  Χατζησταματίου  δημιούργησαν  ένα ανοιχτόκαρδο και casual εστιατόριο  στη παραλιακή ζώνη της Καβάλας . Οι δυο έμπειροι μάγειροι έχουν να σας  προτείνουν μια σειρά από πιάτα  της  ελληνικής δημιουργικής κουζίνας που ισορροπούν ανάμεσα στη παράδοση και την εφευρετικότητα των δημιουργών τους . Το menu εστιάζει στο ψάρι και στα θαλασσινά , χωρίς όμως να λείπουν και οι προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας. Τα φρέσκα καλούδια της θάλασσας έρχονται από επιλεγμένους ψαρότοπους της περιοχής αλλά και του Θρακικού πελάγους. Μεταμορφώνονται από τον Βενέτη και τον Πάνο σε ντελικάτο καρπάτσιο και ασυναγώνιστο σεβίτσε ενώ τα ταπεινά μικρόψαρα τηγανίζονται μαστορικά και ακτινοβολούν φρεσκάδα. Από τα θαλασσινά και στεριανά μεζεδάκια που δοκιμάσαμε , ξεχωρίσαμε τα φουρνιστά ντοματίνια με κρίταμο , την γλυκοφάγωτη  ψαροκροκέτα με τζέλ ούζου και αγιολί παντζαριού , το αιχμηρό ψητό χαλούμι με κανταΐφι και πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας , τα crispy spring rolls με κολοκυθοκεφτέ και τη φάβα σε υποδειγματική υφή με συνοδεία καραμελωμένων κρεμμυδιών.

Δοκιμάσαμε :  το σαβόρο μοσχαρίσιου συκωτιού αρωματισμένο με βαλσάμικο και δενδρολίβανο μας πυροδότησε μια γλυκιά εφορία στον ουρανίσκο μας *****  η προβατίνα με το πλιγούρι είναι ένα ρουστίκ πιάτο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο ****   Τα πανσετοπαϊδάκια  με πουρέ κυδωνιού ήταν ένας απρόσμενος συνδυασμός που μας κέρδισε *****   Το γεμιστό μπιφτέκι θα το λατρέψεις είναι αφράτο και λαχταριστό *****  Γλύκισμα το φιλέτο από πελαγίσιο λαβράκι, πήρε ο chef την αλαβάστρινη σάρκα  του και την εμπότισε σε  μια υπέροχη μαρινάδα που ετοίμασε  από πράσινο μήλο, σέλερι , τζίτζερ και λεμόνι. Απόλυτη γευστική αρμονία και βαθιά νοστιμιά *****  Ο σαλούβαρδος θεωρείται ο ιδανικός παρτενέρ της σκορπίνας στο μαγείρεμα , εδώ ο chef μας τον παρουσίασε λεμονάτο με πατάτες και μάραθο, ισορρόπησε ιδανικά την ένταση με την λεπτότητα των γεύσεων ***** «Ρίνα  α λα Σισιλιάνα» …. δια χειρός Βενέτη Κυρλή  , ένα πιάτο που αγαπήθηκε από τους θαμώνες της Βούκας αλλά και απαξιώθηκε από μερικούς άλλους . Εγώ όμως θα επιμείνω , γιατί ο Βενέτης με την δεξιοτεχνία που τον διακρίνει εμπλούτισε τη σάρκα του ψαριού με ελιές , κάπαρη, βασιλικό, ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό εσπεριδοειδών . Έδωσε στο πιάτο γευστικό χαρακτήρα και full  αρωματικές και πικάντικες εντάσεις. Στο τέλος ράντισε το περιεχόμενο μ’ ένα γευστικότατο πράσινο λάδι που παρασκευάζει ο ίδιος και  αρωματίζει με ιδιαίτερα βότανα και φρέσκο κρεμμυδάκι *****  Αλανιάρα τσιπούρα με πουρέ σελινόριζας και χόρτα λαδολέμονο , ένα πιάτο που αιχμαλώτισε τις αισθήσεις μας με την βαθιά νοστιμιά του*****  Βέβαια το γευστικό highlight του περασμένου χειμώνα ήταν η διαφορετική Κερκυραϊκή παστιτσάδα που υπέγραψαν  ο Πάνος και ο Βενέτης   με  τόλμη αλλά και  κομψότητα ……. τορτελόνι με γέμιση κόκορα και ξηρό ανθότυρο !!!  Όσοι δοκιμάσαν αυτό το πιάτο , το πήραν και το ξαναπήραν *****

Τα weekend : θα δοκιμάσετε και πιάτα με πιο comfort διάθεση για τραπέζια με φίλους και οικογένειες. 

Επιδόρπιο : Κρατήστε οπωσδήποτε χώρο στο στομάχι σας για τα εμπνευσμένα γλυκά των chef , ραβιόλια ανανά με passion fruit και σορμπέ εσπεριδοειδών , παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα με παγωτό από κατσικίσιο γάλα , να είστε σίγουροι πως  δεν θα σταματήσετε στο ένα κομμάτι.  

  


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου