Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Εστιατόριο Χαρούπι : Η νεωτερίζουσα Κρητική κουζίνα

Από το 2017 το “Χαρούπι” στα Λαδάδικα, κοσμεί την εστιατορική σκηνή της Θεσσαλονίκης . Ο βραβευμένος σεφ Μανόλης Παπουτσάκης  υπηρετεί με συνέπεια την δημιουργική ελληνική κουζίνα με τις ευρηματικές προτάσεις του. Πήρε λοιπόν αυθεντικές κρητικές γεύσεις , τις εμπλούτισε προσθέτοντας την δημιουργική του πινελιά και μας τις παρέδωσε προς τέρψη του ουρανίσκου μας !!! Έτσι εκσυγχρόνισε το απάκι και το έκανε καρπάτσιο με πορτοκάλι , ανανέωσε το τηγανητό κουνέλι προσθέτοντας στο πιάτο πουρέ μελιτζάνας , πανζάρι, σκόρδο, αμύγδαλο, κρεμμύδι, και σάλτσα στιφάδο. Τελειοποίησε το τσιγαριαστό αρνί με συνοδεία από χειροποίητες σφακιανές πιτούλες , στάκα, ντοματίνια και φρέσκο κρεμμυδάκι . Οι μελάτοι κρόκοι αναδείχθηκαν σε ένα πιάτο μπιζουδάκι με την προσθήκη κρέμας στάκας, chips από απάκι, καβουρδισμένα αμύγδαλα, σπαράγγια & τρούφα. Εκείνο που διατήρησε την μπρούταλ γήινη νοστιμιά του ήταν οι χοχλιοί που τους τηγάνισε με ξύδι και δενδρολίβανο , οτιδήποτε άλλο ήταν περιττό !!!  Από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη σας δίνεται η δυνατότητα παράλληλα με το à la carte menu να απολαύσετε ένα ατομικό set menu με κάποια από τα αγαπημένα σας πιάτα και με συνοδεία κρασιού: με 12 πιάτα (€65) και 5 ποτήρια κρασί από τον κρητικό αμπελώνα και μια εξαιρετική τσικουδιά (+28€).

 Η ώρα του επιδόρπιου :  το φινάλε στο γεύμα μας γράφτηκε με μια μαύρη μυζηθρόπιτα από χαρουπάλευρο, ασπρόμαυρο σουσάμι και «μέλι» χαρουπιού,  «ξεροτήγανα» από  φύλλο  χαρουπάλευρου με μέλι και καρύδια.

Tips :  Δόξης 4, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη , τηλ. κρατήσεων : 2310526262, κινητ: 6988526262 , Ώρες λειτουργίας : 13:00 μ.μ -01:00π.μ

 




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου