Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Πήγαμε στις Κόττες του νοτίου Πηλίου για την εξαίσια ψαροταβέρνα «Ο Άγγελος»

Αν βρεθείτε στην Αργαλαστή  ακολουθήστε τον δρόμο για το Τρίκερι και έξη χιλιόμετρα πριν φτάσετε στρίψτε δεξιά για τον πανέμορφο  ψαράδικο παραθαλάσσιο οικισμό Κόττες που βρίσκεται  σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία του  Παγασητικού κόλπου. Αφού φτάσετε στις  Κόττες, παρκάρετε στο τέλος του χωριού και από εκεί περπατήστε τον χωματόδρομο (300 μέτρα περίπου)  για να βγείτε σε ένα πανέμορφο γραφικό  λιμανάκι γεμάτο με ψαρόβαρκες όπου βρίσκεται η ταβέρνα του Άγγελου κτισμένη δίπλα σ’ ένα  παλιό λιοτρίβι του 1884. Οι ντόπιοι την ξέρουν και την τιμούν , οι ψαγμένοι τουρίστες διαβάζουν εμάς τους ανήσυχους bloggers και ενημερώνονται . Η ταβέρνα του Άγγελου υπηρετεί με αγάπη και πάθος την ποιοτική θαλασσινή κουζίνα, είναι αυτονόητο ότι τα ψάρια , τα μαλάκια και τα οστρακοειδή αλιεύονται στη Παγασητικό κόλπο . 

Ο Άγγελος μάστορας στη τέχνη της ψαροσύνης θα σας προσφέρει εξαίσια πιάτα με ολοζώντανες τις υφές , τις γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας. Με πρώτη και καλύτερη την καραβιδομακαρονάδα  με την εκμαυλιστική νοστιμιά της , τους αχνιστούς πετροσωλήνες , το ρουστίκ χταπόδι , το καλοψημένο καλαμάρι με την βελούδινη υφή της σάρκας του, τις φούσκες με την θαλασσινή τους αγριάδα και την σπουδαία βελούδινη άσπρη ταραμοσαλάτα που φτιάχνει. Η ψαροταβέρνα του Άγγελου σε σκλαβώνει με την απλότητα, την αυθεντικότητα της και το φιλικό σέρβις , όποιος περάσει την πόρτα της για πρώτη φορά έρχεται και ξανάρχεται !!!!

Tips : Κόττες (Τρίκερι)  αφού φτάσετε στο χωριό περπατάτε ένα  χωματόδρομο 300 μέτρων για να  βρείτε την ταβέρνα στη παραλία , τηλ : 6979750866

 



                                    

                                 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου