Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Όλυμπος Νάουσα: Το ιστορικό εστιατόριο επανακάμπτει στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης

Κατ’ αρχάς :  Το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» μετά από 28 χρόνια απουσίας επανακάμπτει στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης . Σήμερα η αίγλη αυτή έρχεται να συναντήσει τη νέα εποχή μέσα από την επανεκκίνηση του εμβληματικού τίτλου , με τον Γρεβενιώτη σεφ Δημήτρη Τασούλα επικεφαλής της μπριγάδας που μεγαλουργεί. Ο σεφ έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις και μια ενδιαφέρουσα πορεία στο εστιατόριο του «Σέμπρικο» που απέσπασε την προσοχή των New York Times. Στο «Όλυμπος Νάουσα» κυριαρχεί η μοντέρνα ελληνική κουζίνα η οποία εμπνέεται από το γαστρονομικό παλίμψηστο της Θεσσαλονίκης που για αιώνες υπήρξε σταυροδρόμι , αρωμάτων και γεύσεων αλλα και φυλών μια και εδώ ζούσαν Εβραίοι , Οθωμανοί , Λεβαντίνοι και Σλάβοι.

Ξεκινήσαμε :  με το amuse bouche του σεφ ένα μικροσκοπικό ολοστρόγγυλο σνιτσελάκι Χόφμαν με κοτόπουλο και μυρωδικά  επάνω σε βάση καπνιστού γιαουρτιού. Τον ξακουστό λαχανοντολμά τον είχε στο μενού το «Όλυμπος Νάουσα»  όταν πρωτοάνοιξε την δεκαετία του ΄20 , σήμερα το πιάτο «νεωτερίστηκε» σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνικές , προστέθηκε καβούρι, χαβιάρι, αχινός  και παραδόθηκε προς τέρψιν του κόσμου!!! Το χουνκιάρ μπεγιεντί ένα εμβληματικό πιάτο της Οθωμανικής κουζίνας επαναπροσδιορίστηκε , φρεσκαρίστηκε από τον σεφ προσθέτοντας μοσχαρίσια μάγουλα, ανθότυρο Ρεθύμνου και απόσταγμα μαϊντανού . Το πολίτικο μαντί εκσυγχρονίστηκε με μανιτάρια, αφρό από καπνιστό γιαούρτι και γλυκιά ντομάτα , θεωρώ πως τα δυο τελευταία συνοδευτικά δεν έδωσαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το αγαπημένο και λαοφιλές μυδοπίλαφο έγινε από τον Δημήτρη Τασούλα ριζότο θαλασσινών με την προσθήκη κρόκου Κοζάνης , lime και συνοδεία από κοσμοπολίτικα χτένια και ιωδιούχες φούσκες !!! Τα αρνίσια παϊδάκια και το κεμπάπ της οθωμανικής κουζίνας  «λουσαρίστηκαν» και νοστίμεψαν με παντζάρι, κρεμμύδι, κεφίρ και πατατούλες . Τέλος για την αχνιστή σκορπίνα μπουρδέτο θεωρώ πως δεν έλαβα την νοστιμιά της αφού η ρουστίκ σάρκα της αχνίστηκε υπερβολικά και διαλύθηκε .

Info: Λεωφόρος Νίκης 5, Θεσσαλονίκη, ώρες λειτουργίας: καθημερινά μεσημέρι και βράδυ , τηλ: 2310275715, 2310021000


 











*   οι  φωτογραφίες είναι του Άρη Γεωργίου και περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό του λεύκωμα  «ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ»

 








    

   







*   οι  φωτογραφίες είναι του Άρη Γεωργίου και περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό του λεύκωμα  «ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου