Το Μεξικό είναι πολύ γνωστό εκτός των άλλων και για την πολύ καυτερή κουζίνα του . Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά αυτής της χώρας είναι τα φαχίτας , ένα φαγητό αυτοσχεδιασμού αφού ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί και να φτιάξει το δικό του με τα υλικά που θέλει . Είναι χορταστικά και νοστιμότατα , η πρώτη υλη παρασκευής τους είναι συνήθως το μοσχαρίσιο κρέας το κοτόπουλο και το χοιρινό , χωρίς βέβαια να αποκλείουμε τα θαλασσινά . Σερβίρονται και σε μερίδα αλλά πιο δημοφιλές είναι τυλιχτό σε τορτίγια ένα είδος μεξικάνικης πίτας από σιτάρι ή καλαμπόκι , όπου προσθέτουν τα πιο πικάντικα υλικά που έχουν πάπρικα και πιπεριά τσίλι . Δοκίμασα Fajitas σε ένα ξεχωριστό μεξικάνικο εστιατόριο στο Freiburg της Γερμανίας , επέλεξα τρεις συγκεκριμένες γεύσεις από το μενού , μου άρεσαν πολύ και ήταν όπως τις ήθελα juicy and spicy !!! Ξεκίνησα με ένα Fajitas Yucatecas (φαχίτας γιουκατέκας) αρκετά θερμοδοφόρο αλλά πολύ νόστιμο , ψητό χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λωρίδες , που στο σερβίρουν σε ένα τηγάνι με σοταρισμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, πιπεριές , ντομάτες και γκουακαμόλε ένα νοστιμότατο ντιπ που δίνει έξτρα νοστιμιά . Συνέχισα με Fajitas de Camarones η θαλασσινή νότα των φαχίτας , περιέχει μεγάλες γαρίδες, κρεμμύδι, πιπεριά , ντομάτα και κολοκυθάκια . Σερβίρεται με ρύζι, αλάτι και γκουακαμόλε . Και ολοκλήρωσα το….. κακό με Fajitas de pollo ένα πολύχρωμο και πικάντικο πιάτο που περιλαμβάνει φιλετάκια κοτόπουλου, πολύχρωμες πιπεριές και κρεμμύδια σε σάλτσα φαχίτας. Σερβίρεται με πιτούλες τορτίγιας, μεξικάνικο ρύζι, μαρούλι, τυρί τσένταρ, γουακαμόλε, γλυκόξινη κρέμα, μεξικάνικα φασόλια και τσίλι .
Τρίτη 9 Μαΐου 2017
Μεξικάνικη κουζίνα : Δοκιμάζουμε …..Fajitas
Το Μεξικό είναι πολύ γνωστό εκτός των άλλων και για την πολύ καυτερή κουζίνα του . Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά αυτής της χώρας είναι τα φαχίτας , ένα φαγητό αυτοσχεδιασμού αφού ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί και να φτιάξει το δικό του με τα υλικά που θέλει . Είναι χορταστικά και νοστιμότατα , η πρώτη υλη παρασκευής τους είναι συνήθως το μοσχαρίσιο κρέας το κοτόπουλο και το χοιρινό , χωρίς βέβαια να αποκλείουμε τα θαλασσινά . Σερβίρονται και σε μερίδα αλλά πιο δημοφιλές είναι τυλιχτό σε τορτίγια ένα είδος μεξικάνικης πίτας από σιτάρι ή καλαμπόκι , όπου προσθέτουν τα πιο πικάντικα υλικά που έχουν πάπρικα και πιπεριά τσίλι . Δοκίμασα Fajitas σε ένα ξεχωριστό μεξικάνικο εστιατόριο στο Freiburg της Γερμανίας , επέλεξα τρεις συγκεκριμένες γεύσεις από το μενού , μου άρεσαν πολύ και ήταν όπως τις ήθελα juicy and spicy !!! Ξεκίνησα με ένα Fajitas Yucatecas (φαχίτας γιουκατέκας) αρκετά θερμοδοφόρο αλλά πολύ νόστιμο , ψητό χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λωρίδες , που στο σερβίρουν σε ένα τηγάνι με σοταρισμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, πιπεριές , ντομάτες και γκουακαμόλε ένα νοστιμότατο ντιπ που δίνει έξτρα νοστιμιά . Συνέχισα με Fajitas de Camarones η θαλασσινή νότα των φαχίτας , περιέχει μεγάλες γαρίδες, κρεμμύδι, πιπεριά , ντομάτα και κολοκυθάκια . Σερβίρεται με ρύζι, αλάτι και γκουακαμόλε . Και ολοκλήρωσα το….. κακό με Fajitas de pollo ένα πολύχρωμο και πικάντικο πιάτο που περιλαμβάνει φιλετάκια κοτόπουλου, πολύχρωμες πιπεριές και κρεμμύδια σε σάλτσα φαχίτας. Σερβίρεται με πιτούλες τορτίγιας, μεξικάνικο ρύζι, μαρούλι, τυρί τσένταρ, γουακαμόλε, γλυκόξινη κρέμα, μεξικάνικα φασόλια και τσίλι .

Τρίτη 2 Μαΐου 2017
Μόλυβος : Το «Χταπόδι» αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας
☛ Μήθυμνα ή Μόλυβος όπως κι αν τον αποκαλέσετε είναι ένας ονειρικός προορισμός , τον αγάπησα και τον έκλεισα για πάντα στη καρδιά μου, έζησα εδώ ένα χρόνο μαζί με τη σύζυγο μου που διορίστηκε ως αναπληρώτρια - εκπαιδευτικός . Απαράμιλλη η φυσική ομορφιά του και η μοναδική αρχιτεκτονική του . Όλα τα παραδοσιακά σπίτια του Μολύβου σε συνδυασμό με το επιβλητικό βυζαντινό κάστρο που δεσπόζει στην περιοχή, δημιουργούν ένα γραφικό και ρομαντικό περιβάλλον. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα μονοπάτια που οδηγούν στις παλιές γειτονιές, οι εκκλησίες και οι μαγευτικές ακρογιαλιές ολοκληρώνουν τη παραμυθένια ομορφιά του . Εδώ συνάντησα τον μεγάλο Βρετανό ηθοποιό Peter O'Toole πριν από αρκετά χρόνια να απολαμβάνει τις ομορφιές του τόπου. Σε αυτό το μαγευτικό περιβάλλον , κάτω από την υπέροχη θέα του κάστρου των Γατελούζων και δίπλα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας βρίσκεται το γευστικό σημείο αναφοράς του Μολύβου το εστιατόριο «Χταπόδι» που λειτουργεί από το 1978 η οικογένεια του Τζάννου Βαμβούκου. Θα απολαύστε μοναδικούς θαλασσινούς μεζέδες, ψάρια της ημέρας από τα καΐκια των ντόπιων , αλλά και καλοφτιαγμένα μαγειρευτά φαγητά της Λεσβιακής κουζίνας . Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ξιδάτο χταπόδι, καλαμάρι φρέσκο τηγανητό, παπαλίνες , αμπελοφάσουλα σαλάτα και λακέρδα. Η κάβα των κρασιών είναι μερικώς ενημερωμένη ενώ διατίθενται όλες οι ετικέτες από τα ντόπια ούζα του νησιού που είναι πολλά και ποιοτικά.
Info : «Το χταπόδι» ,
Μόλυβος , τηλ: 22530-71317 , 6944693246
Traveling with taste as our guide -We drink beers and try tapas in Barcelona (Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Πίνουμε μπύρες και δοκιμάζουμε tapas στη Βαρκελώνη )
