Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κωνσταντινούπολη : Οι υπέροχοι κεφτέδες του Χουσεΐν στη περιοχή του Μπέγιογλου.

" Kofteci  Huseyin" στο Beyoglu (σερβίρει τους  θεσπέσιους κεφτέδες του  από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα)
 
INFO :  Σε αυτούς  που δεν είναι ντόπιοι κάτοικοι   της Κωνσταντινούπολης   φαίνονται απλά ….κεφτέδες στη σχάρα , αλλά όπως οι Έλληνες  που εκτιμούν και με το παραπάνω  το σουβλάκι  στη σχάρα  έτσι και  οι Τούρκοι παίρνουν  τους κεφτέδες πολύ στα  σοβαρά . Μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια  για τον Χουσεΐν   στο Μπέγιογλου  έναν καλοκάγαθο Τούρκο που για σαράντα χρόνια  πουλούσε  με το καρότσι (τον αραμπά του στα Τούρκικα) νοστιμότατους  κεφτέδες. Σήμερα στο μικρό και ταπεινό  μαγαζί  που βρίσκεται   στην άκρη της πλατείας Ταξίμ στη οδό Κουραμπιγιέ ,  συνεχίζει την παράδοση    ο γιός του Χουσεΐν   φτιάχνοντας   τους πιο αυθεντικούς και καλύτερους κεφτέδες της Πόλης  . Ενώ  σε  άλλα μαγαζιά αλείφουν τους κεφτέδες με λαρδί    και τους δίνουν  πιο λαστιχωτή   υφή , οι κεφτέδες του Χουσεΐν ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους  γιατί περιέχουν μια ασυνήθιστα μεγάλη  ποσότητα καθαρού  κρέατος χωρίς πολλά μπαχαρικά  ,  είναι πολύ αφράτοι  και ζουμεροί στο εσωτερικό τους .Σας  προτείνουμε να επισκεφτείτε αυτό το μαγαζάκι που κατά τα άλλα  δεν σας γεμίζει το μάτι και δεν σας το προτείνει κανένας ταξιδιωτικός οδηγός , πριν ακόμη καθίσετε θα σας  ρωτήσουν :  μια μερίδα η μιάμιση ;  επιβάλλεται όμως  να  παραγγείλετε  και το κλασσικό  συνοδευτικό  των  κεφτέδων που δεν είναι άλλο από τα εξαιρετικά  φασόλια μπιάζ  (νερόβραστα άσπρα φασόλια  με κρεμμυδάκι  φρέσκο  , μαϊντανό , ντομάτα , λάδι και ξύδι )







  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου