Αυτό που κάνει εντύπωση στους
περισσότερους που έχουν επισκεφθεί την περιοχή της Καταλονίας (Βαρκελώνη
,Βαλένθια, Τσιρόνα) κι έχουν δοκιμάσει την κουζίνα της είναι η απέραντη
ποικιλία των μεζέδων, τα περίφημα tapas . Τα tapas
δεν είναι απλά ορεκτικά, είναι ουσιαστικά μια ιεροτελεστία για αυτόν που τα
δοκιμάζει με τη συνοδεία ενός ποτηριού καλού κρασιού ή μιας κρύας μπύρας ( η San Miguel είναι η καλύτερη κατά την προσωπική μου γνώμη ) . Η λίστα είναι
πραγματικά ατελείωτη , μερικά πιάτα περιλαμβάνουν
κομμένες φέτες ψωμιού ωμές η ψημένες με τριμμένη ντομάτα και πάστα μαύρης
ελιάς επάνω , άλλα πιάτα περιέχουν μικρές
μερίδες από παραδοσιακό χοιρινό χαμόν ,
τηγανητό λουκάνικο τσορίθο , κροκέτες μπακαλιάρου ,φιλέτο μελίπαστης σαρδέλας ,
σωλήνες θαλάσσης ( ναι διαβάσατε καλά αυτά τα μακρόστενα όστρακα που τα χρησιμοποιούμε
εδώ στη Ελλάδα για δόλωμα στο ψάρεμα!!!!
) μαριναρισμένες με σος σκόρδου και ομολογώ πως ήταν αρκετά νόστιμες , χοντροκομμένες τηγανιτές πατάτες με καυτερή
σάλτσα ( που τις ονομάζουν patatas
bravas) ενώ δεν θα
πρέπει να παραλείψω το πικάντικο και νοστιμότατο σαλάμι τσορίθο ιμπέρικο
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου