Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Εστιατόριο «Μαυρίκος» : Γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρόδου βρίσκεται στην πανέμορφη Λίνδο με την ιστορία του να ξεπερνά τα ογδόντα χρόνια ζωής. Το εστιατόριο «Μαυρίκος» συνεχίζει την παράδοση του καλού φαγητού που ξεκίνησε ο παππούς και ιδρυτής του την δεκαετία του ’30 και σήμερα υποδέχονται τον επισκέπτη οι απόγονοί του, μέσα σε μια πανέμορφη και ευρύχωρη αυλή με βενετσιάνικες καμάρες, κληματαριές, αναρριχόμενους κισσούς και όμορφα βοτσαλωτά. Το όμορφο περιβάλλον υποβάλλει και υπόσχεται και τις γεύσεις και την εξυπηρέτηση την αναλαμβάνει ο chef Δημήτρης Μαυρίκος και μας οδηγεί σ’ ένα απίθανο γαστρονομικό ταξίδι, πιστός στα μονοπάτια της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκες και αυθεντικές πρώτες ύλες. Τα πιάτα του συνομιλούν με την παράδοση, είναι βασισμένα στις εκλεκτές πρώτες ύλες, ακτινοβολούν φρεσκάδα, βαθιά νοστιμιά, παιχνιδίζουν με τις ξένες παραδόσεις, στηρίζονται σε προσεγμένες εκτελέσεις και καλύπτουν όλη τη γκάμα της θαλασσινής παλέτας. Δοκιμάστε φαρφάλες με σολομό βότκα και χαβιάρι , φιλετάκια ψαριού με σάλτσα γαρίδας και σαφράν, γαριδομακαρονάδα, τηγανητό συμιακό γαριδάκι, φιλέτο ξιφία με σάλτσα κάπαρης, ριζότο με μελάνι σουπιάς (το οποίο θεωρώ εφάμιλλο με αυτό που φτιάχνει ο chef Τάσος Εσιρπέογλου στο εστιατόριο “Namaste” στο Λιμένα της Θάσου).

Στα συνοδευτικά ξεχωρίζει το μανούρι με πέστο ρίγανης, ο ρεβυθοπουρές με χυμό πορτοκαλιού και σκόρδο και το πιάτο που έκανε τον “Μαυρίκο” διάσημο σε όλο τον κόσμο οι γίγαντες με χαρουπόμελο. Αβλεψία μου που δεν δοκίμασα το τοπικό σουπιόριζο που φτιάχνει ο chef με ρύζι σε χυμό από μελάνι σουπιάς . Το εστιατόριο «Μαυρίκος» προσφέρει παράλληλα και εκλεκτή ψαροφαγία μ’ όλη την αφρόκρεμα των καθαρών ψαριών. Βέβαια στο μενού υπάρχουν και εκλεκτά τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με ροδίτικες συνταγές τα οποία θα ανακαλύψω στην επόμενη επίσκεψη μου στη Ρόδο. Εξ άλλου πόσα πιάτα μπορεί να δοκιμάσει κανείς σ’ έναν γευστικό και αρωματικό παράδεισο σαν αυτόν. Το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί στον εαυτό του είναι μια γρήγορη επάνοδος για να τα δοκιμάσει όλα!!! Ανάμεσα στις διασημότητες που έχουν επισκεφτεί κατά καιρούς το εστιατόριο συμπεριλαμβάνονται ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ των Pink Floyd, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Άντονι Κουήν, η Ειρήνη Παπά, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και πολλοί άλλοι. 
Tips : Ο «Μαυρίκος» βραβεύεται κάθε χρόνο με Χρυσό Σκούφο από το περιοδικό «Αθηνόραμα» , βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της Λίνδου , και το τηλέφωνο για τις κρατήσεις είναι 2244031232.




 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου