Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Στου Ψυρρή : Γλυκές ιστορίες στο “Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ” !!!


Η συνοικία του Ψυρρή  στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι μια από τις γραφικές και ιστορικές συνοικίες της πρωτεύουσας , γνώρισε μεγάλη αίγλη μέχρι την εποχή που άνοιξε ο πολυχώρος Γκάζι στην οδό Πειραιώς και ο κόσμος μετακινήθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή , το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την κρίση για να την αποτελειώσει. Σήμερα τα πέτρινα χρόνια ανήκουν στο παρελθόν και η συνοικία του Ψυρρή άρχισε να ζωντανεύει να αναβαθμίζεται , να αποκτά χρώμα και λάμψη. Παντού καινούργια μαγαζιά, cozy cafes , μεζεδοπωλεία, ρεμπετάδικα, ταχυφαγεία, παραδοσιακά καφενεία , "χαλαρά" μπαράκια , new age μαγαζιά, και ατελιέ νέων σχεδιαστών . Στην Πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή (εκεί που συναντάει η Καραϊσκάκη την Αγίων Αναργύρων) βρίσκουμε το «Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ» που αποτελεί το meeting point της περιοχής !!!  Ιδιοκτήτες του δυο νέοι άνθρωποι με απύθμενη αγάπη και μεράκι για τη ζαχαροπλαστική η Πολίτισσα Νάνσυ Κατσικάρη και ο  Σεραφείμ Αλεξανδρής που σερβίρουν , ούτε λίγο ούτε πολύ, σαράντα διαφορετικά είδη γλυκών. Και τι δεν θα βρείτε εδώ στο Ναό της ζαχαροπλαστικής από ζουµερές σοκολατόπιτες , ανατολίτικα καζάν ντιπί , µαστιχωτές κρέµες μέχρι σερµπέτια , κολασµένες φραουλόπιτες ,  προφιτερόλ, εκμέκ κανταΐφι, εκμέκ πολίτικο με κρέμα από γάλα βουβαλίσιο, γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα, κορμό σοκολάτας, φουντουκόπιτα , σαραγλί και ραβανί όλα φτιαγμένα στο παρασκευαστήριο της Νάνσυ με τις καλύτερες  πρώτες ύλες . Οι τελευταίες αφίξεις στο “Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ” είναι το  Μπεϊάζ  ένα νοστιμότατο cheesecake ψημένο στον φούρνο με φρέσκα φρούτα, και το Milfeig (το αγαπημένο μου γλυκό)  με χειροποίητη κρέμα πατισερί αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης(!!!)  και καραμελωμένα τραγανά φύλλα. 

Tips :  Το “Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ” { Nancy's Sweet Home} , Διεύθυνση: Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Πλατεία Ψυρρή, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 321 1323
 
















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου