Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Azur Bar Restaurant : Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με fusion διάθεση

 «Τα ξενοδοχεία λειτουργούν σαν  αναπαυτήρια σώματος και καθαρτήρια ψυχής»

ΑΠΙΚΙΟΣ

Αισθάνομαι απίστευτη χαρά και ικανοποίηση όταν επισκέπτομαι το  «Vathi Cove Luxury Resort & Spa  στην μαγευτική παραλία της Βάθης , οι μέρες εδώ  είναι μαγικές και αρωματισμένες με την αρμύρα και το ιώδιο της θάλασσας καθώς και το ξυλώδες άρωμα των πεύκων!!!  Φυσική ομορφιά, ευωδιές, λάμψη και αγάπη για τα τρία χρώματα που κυριαρχούν: πράσινο της βλάστησης, γαλαζοπράσινο της θάλασσας και άλικο μπλε τ’ ουρανού .

 « Ένα από τα πιο ωραία πράγματα  στη ζωή είναι που πρέπει σε κανονικά διαστήματα  να σταματάμε  ότι  είναι αυτό που κάνουμε και να αφιερώνουμε  τη προσοχή μας στο φαγητό»

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ   ΠΑΒΑΡΟΤΙ

Σήμερα ήρθαμε να απολαύσουμε μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία  στο «Azur Bar Restaurant» το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου που αγναντεύει το τουρκουάζ της θάλασσας και σερβίρει πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας  με fusion διάθεση . Ο  «άρχοντας της κουζίνας»  Γιάννης Μούντριχας  (έχει γράψει χιλιόμετρα στις κουζίνες του κόσμου , head chef στο Ευρωκοινοβούλιο , στο ERGON των Βρυξελλών , σε εστιατόρια της Αθήνας  και της Κρήτης ) μπολιάζει το μενού του εστιατορίου με μια ανεξάντλητη δημιουργικότητα  και γευστικούς νεωτερισμούς . Ο σεφ χειρίζεται με άνεση τα ετερόκλητα υλικά του και δημιουργεί πιάτα με φινέτσα και γευστική αρμονία . Ξεκινήσαμε το γεύμα μας  μ΄ ένα δροσερό καρπάτσιο  χταποδιού μαριναρισμένο με λάδι σχοινόπρασου , πορτοκάλι , σφαιροποιημένο ούζο και με μια σος λάιμ και εσπεριδοειδών να συμπληρώνει τις οξύτητες . Το λαβράκι τρυφερό και στακάτο έδενε αρμονικά με τον μαύρο ταραμά το σπανάκι και τη πιπεριά Φλωρίνης . Εκμαυλιστηκές  οι κόκκινες γαρίδες με συνοδεία  σος ξινής κρέμας , πεπεροτσίνο , ξύσμα λάιμ και σφαιροποιημένο πορτοκάλι. Τα μύδια σε σάλτσα κρασιού και μουστάρδας και λάδι αρωματισμένο από φρέσκο κρεμμύδι έβγαζαν την ντελικάτη θαλασσινή γεύση τους στο πιάτο. Η πράσινη σαλάτα με φράουλες , κατίκι Δομοκού , ξηρούς καρπούς , passion fruit και σος μελιού είχε απόλυτη γευστική αρμονία. Το φινάλε στο γεύμα γράφτηκε με ταρτάκια σε λευκή κρέμα λεμονιού , φρούτα εποχής , και αλατισμένη butterscotch. Η wine list του εστιατορίου είναι μερικώς ενημερωμένη μια και συνέχεια εμπλουτίζεται με καινούργιες ετικέτες , κυριαρχούν ως επί το πλείστον τα κρασιά του Μακεδονικού αμπελώνα και λόγω εντοπιότητας του Δραμινού .

Tips :  Το  Vathi Cove Luxury Resort & Spa( Tel : +30 2593 440920 e-mail: info@vathicove.gr ) βρίσκεται στη Θάσο , λίγο έξω από τον Λιμένα την  πρωτεύουσα του νησιού . Απέχει  1,3 χιλιόμετρα από την παραλία Πόρτο Βαθύ και 2 χιλιόμετρα από την παραλία της Σαλιάρας. 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου