Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

2 σημεία στην Ανατολική Μακεδονία όπου θα βρείτε premium beef burger από ιαπωνικό μοσχάρι Wagyu

Κατ’ αρχάς : Το Wagyu είναι το ιαπωνικό βόειο κρέας , έχει μεγάλο κύρος στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου αλλά και σε όλο τον κόσμο, αυτή η σύνθετη λέξη αποτελείται από το Wa ( που σημαίνει Ιαπωνικό) και το Gyu ( βόδι). Το κρέας του είναι χυμώδες , νόστιμο και έχει μια μαρμάρινη υφή , τα ζώα διαβιούν σε υψηλές συνθήκες σταβλισμού και τρέφονται με πολύ συγκεκριμένη διατροφή , για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στα μοσχαράκια λοιπόν δίνουν την  καλύτερη ποιότητα τροφής όπως ρυζόμπυρα , καλαμπόκι, σόγια βιολογική , δημητριακά , καθόλου ιχθυάλευρα  και πίνουν μόνο φρέσκο καθαρό νερό. 

   Στη περιοχή της Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης υπάρχει μια  πρότυπη  μονάδα εκτροφής ιαπωνικών μοσχαριών Wagyu , βρίσκεται στη περιοχή των Σερρών και στη οποία συμμετέχει ενεργά ο κρεοτέχνης και χρυσοσκουφάτος chef Ανδρέας Σταυρίδης . Στην ταβέρνα του Ανδρέα Σταυρίδη  στη Σκοπιά Σερρών και στο burgerαδικο «Broz Steak & Burger House» του Αλέξη Ζίρτα στη παραλία Οφρυνίου (Τούζλα) θα βρείτε αποκλειστικά  το μοναδικό τροφαντό burger ωρίμανσης 20 ημερών από μοσχαρίσιο κιμά wagyu . Πρόκειται για ένα premium μπιφτέκι ωρίμανσης με εκμαυλιστική νοστιμιά ,ξεχωριστή βελούδινη υφή και ελαφρά καπνιστή γεύση ξηρών καρπών . Όταν το παραγγείλετε θα σας  πρότεινα να μην προσθέσετε κανένα μα κανένα topping  ώστε να μπορέσετε να ξεχωρίσετε αυτήν την εξαίσια και υπέρτατη νοστιμιά του μαρμάρινου κρέατος που προσφέρουν τα μοσχάρια wagyu .

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ       Θα σας προτείναμε να συνδυάσετε αυτό το παθιασμένο  burger με μια μπύρα India Pale Ale ένα αναζωογονητικό συμπλήρωμα  για αυτό το μοναδικό πιάτο . Αν πάλι δεν αγαπάτε το  αλκοόλ , τότε πάρτε μια μπύρα με τζίντζερ βάλτε την στη κατάψυξη για μια ωρίτσα και σερβίρετε , είναι ιδανικό συνοδευτικό , τι καλύτερο από την  τσιτσιμπύρα της  Κερκυραϊκής  Μικροζυθοποιϊας  με μόλις 2% αλκοόλ .

TIPS   Η ταβέρνα του «Ανδρέα»  βρίσκεται στη Σκοπιά Σερρών  των 160 κατοίκων , έχει βραβευτεί  με «Χρυσό Σκούφο» από το περιοδικό Αθηνόραμα  και αποτελεί το  απόλυτο φετίχ κάθε ψαγμένου κρεατοφάγου , τηλ: 2324 023520 Το «Broz Steak & Burger House» του ανήσυχου μάγειρα Αλέξη Ζίρτα βρίσκεται στη παραλία Οφρυνίου (Τούζλα) της επαρχίας Παγγαίου, τηλέφωνο κρατήσεων και παραγγελιών : 2594 031932 . Τους καλοκαιρινούς μήνες θα βρείτε εδώ για κάποιες ημέρες τον «χρυσοσκουφάτο»  Ανδρέα Σταυρίδη να ετοιμάζει steak από ελληνικά μοσχάρια αλλά και premium κομμάτια από βοοειδή Wagyu . Επειδή το καλοκαίρι γίνεται πανζουρλισμός στο μαγαζί θα ήταν χρήσιμο να κάνετε από νωρίς μια τηλεφωνική κράτηση .

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου