Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Μια υπέροχη γευστική ηδονή , ψητό μεδούλι σε φρυγανισμένο ψωμί

{Το μεδούλι που σήμερα αποκαλείται «φουά γκρα του φτωχού», πάντα αποτελούσε εκλεκτό μεζέ ακόμη και για τον προϊστορικό άνθρωπο!!!}

Αφού έψησε καλά το μισό κόκκαλο στη σχάρα για είκοσι λεπτά ο Αλέξης Ζίρτας («Broz steak»), το μεδούλι ήρθε και πήρε ένα χρυσοκαφέ χρώμα και απέκτησε μια ελαστικότητα στην αφή . Το άπλωσε σε φρυγανισμένο  ψωμάκι μπριός , πρόσθεσε αλάτι , πιπέρι και νάτος ο εξαίσιος μεζές στο πιάτο !!! Η τραγανή υφή του ψωμιού ήρθε σε αντίθεση με την απαλή αίσθηση του ζεστού μεδουλιού δημιουργώντας μια απολαυστική ευωχία . Το dirty και γλυκοφάγωτο ψητό μεδούλι «έβγαλε» στον ουρανίσκο μας μια λεπτή, κρεμώδη γεύση ξηρών καρπών και μια νότα εξαίσιας γλυκύτητας .Παίδες είναι μια απίστευτη ντελικατέτσα που προσφέρουν τα παιδιά εδώ στο «Broz Steak & Burger House» μαζί με μια σειρά επιλεγμένων φιλέτων στο Οφρύνιο της Καβάλας .

Tips : Το μεδούλι έκανε αίσθηση στη σκηνή των καλοφαγάδων του Ηνωμένου Βασίλειου το 1994 όταν ο Φέργκους Χέντερσον άρχισε να το σερβίρει στο εστιατόριό του , επάνω σε μια φρυγανιά με συνοδευτικά , ​​μαϊντανό και κάπαρη . Βέβαια το μεδούλι αποτελεί κύριο συστατικό του ιταλικού ossobuco  και του γαλλικού ζωμού pot-au-feu. Είναι όμως και απαραίτητο συνοδευτικό στις σούπες της γερμανικής κουζίνας . Πολλοί άνθρωποι το αποφεύγουν επειδή είναι λιπαρό , αλλά πρέπει να ξέρετε πως το μεδούλι περιέχει 69% ακόρεστο λίπος. Είναι πολύ θρεπτικό αφού περιέχει σίδηρο, φώσφορο, και βιταμίνη Α.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου