Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Λινού Σουμπάσης & Σία : Η ελληνική κουζίνα στις φωτεινές στιγμές της!!!

Δεν συμβαδίζει πάντα το άψογο, αισθητικά, περιβάλλον με την γεύση που απογειώνεται . Οι ιδιοκτήτες του “Λινού Σουμπάσης & Σία” δεν επένδυσαν στα βαριά έπιπλα και την εκλεπτυσμένη διακόσμηση του χώρου ,αλλά προτίμησαν να κρατήσουν το μωσαϊκό του ’70 ,να προσθέσουν έπιπλα αλουμινίου, να προσδώσουν την αίσθηση ενός εργοταξίου γεύσεων και να επενδύσουν στο μεγαλείο της  ελληνικής κουζίνας. Το πιάτο είναι ο πρωταγωνιστής τους!! Για να το παρουσιάσουν με επιλεγμένα υλικά και να στολίσουν το τραπέζι σας, χωρίς να παραπλανηθείτε στον διάκοσμο και το περιβάλλον, αλλά να προσηλωθείτε στην γεύση .Κι από εκεί αρχίζουν οι εκπλήξεις, βέβαια η μεγαλύτερη έκπληξη ακούει στο όνομα Λουκάς Μάιλερ(από Ελληνίδα μητέρα και πατέρα Αυστριακό), ένας μάγειρας που υπηρετεί την τέχνη του με πειθαρχία και αγάπη, το moto που τον χαρακτηρίζει είναι το «απλό φαγητό» από φρέσκες πρώτες ύλες. Πέρυσι είχα τη χαρά να τον γνωρίσω και να δοκιμάσω το φαγητό του στο εστιατόριο «Ριζά» που διατηρεί στη Μύρινα, απόλυτη γευστική σαφήνεια και λιτή παρουσίαση. 

Στο «Λινού Σουμπάσης & Σία» η ανοιχτή κουζίνα είναι hot trend ,ο κόσμος στη σάλα έρχεται πιο κοντά στον chef και την ομάδα του, βλέπει τις φλόγες να ξεπηδούν από τις κατσαρόλες, τα μπαχαρικά να μοσχοβολάνε ενώ το τσιτσίρισμα αποτελεί μέρος της εμπειρίας του φαγητού. Στη πρώτη γραμμή ο Λουκάς με τους βοηθούς του ετοιμάζουν πυρετωδώς τα πιάτα της ημέρας. Ξεκινήσαμε το γεύμα μας μ’ ένα αιχμηρό μεζεδάκι καλωσορίσματος, Πίκλα από καρότο και ραπανάκι ,χτυπημένο γίδινο βούτυρο, Φρέσκο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι, τα συνδυάσαμε με τα εξαίσια ψωμάκια που ετοιμάζει η ομάδα στο φούρνο, μπαγκετίνι από σιμιγδάλι, ψωμάκι από αλεύρι ζέας και πολύσπορο. Αλείψαμε τη φέτα μας με βούτυρο, τη πασπαλίσαμε με αλάτι και τη συνοδέψαμε με το νοστιμότατο τουρσί. Οι αφίξεις στο τραπέζι συνεχίζονται, τα κεφτεδάκια από αρνί, ήταν εξαίσια και τροφαντά, αλλά αυτή  η σέρτικη τσαχπινιά τους τα έκανε ξεχωριστά. Ακολουθούν οι καραβίδες με λιγκουίνι, το πιάτο έβγαζε μια ουσιαστική και βαθιά νοστιμιά. Αγαπώ την μαγειρική του Λουκά Μάιλερ γιατί είναι μπολιασμένη με την ελληνική παράδοση, δημιουργεί πιάτα του δεν χρειάζονται πλουμίδια και φτιασίδια, σε ηλεκτρίζουν με την αληθινή νοστιμιά τους και τη γευστική αρμονία τους. Λουκά ραντεβού στη Λήμνο το καλοκαίρι!!!

Tips : Λινού Σουμπάσης & Σία, Μελανθίου 12, Ψυρρή ,τηλ κρατήσεων: 21 0322 0300. Στο πατάρι θα λειτουργήσει προσεχώς ,εκδοτικός οίκος και δισκογραφική εταιρεία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου