Η
Βαρβάρα Μπαλτζίδου μεγάλωσε μέσα στις
κουζίνες και τα μαγειρέματα, της οικογενειακής ταβέρνας που διατηρούσε στις
Κρηνίδες Καβάλας, από το 1967 έως το 2004, γνώριμο στέκι για πολλούς από εμάς η
ταβέρνα του κυρ-Ηλία στη περιοχή των κρύων νερών. Έτσι δεν ήταν περίεργο, που
το 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη
παρασκευή ενός λατρεμένου παραδοσιακού φαγητού, του σαρμά, ακολουθώντας μια δική
της συνταγή, τα μυστικά της οποίας δεν αποκαλύπτει σε κανένα. Η συνταγή της
Βαρβάρας είναι ξεχωριστή και δουλεμένη μέχρι τη τελευταία της λεπτομέρεια.
Πρώτα η επιλογή των τρυφερών αμπελόφυλλων, σε συνδυασμό με το καλοβρασμένο
ρύζι, τα μυρωδικά( το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον αρωματικό άνηθο από τον μπαχτσέ
της), η εκτέλεση όλων αυτών με μαεστρία, ώστε όλα τα υλικά της να συνομιλούν
και να μην χάνονται, να μην ποδοπατά το ένα το άλλο, και στη συνέχεια το
δαιμονικό της τύλιγμα( πάντα χειροποίητο) μας έδωσε αυτά τα ξεχωριστά σαρμαδάκια
που μυρίζουν μακεδονικό μποστάνι και αρώματα κήπου, με το λεμόνι να υπενθυμίζει
την παρουσία του διακριτικά.
Tips : Τους σαρμάδες της Βαρβάρας (Barbara’s Sarma) μπορείτε να τους βρείτε σε 10 σημεία πώλησης της Καβάλας , καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα delicatessen σε όλη την Μακεδονία και Θράκη , την Αθήνα , τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη . Η οικοτεχνία βρίσκεται στη Κρηνίδες του Δήμου Καβάλας. Για παραγγελίες : 6955360737, 6980423235.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου