Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

«Ψαράκι» στη Σαντορίνη : Ποιοτική θαλασσινή κουζίνα από τον Θανάση Σφουγγάρη

Info : Η παραλία Βλυχάδα βρίσκεται στις νότιες ακτές της Σαντορίνης, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την χώρα. Η παραλία έχει ψιλή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο, μέχρι πρότινος ήταν παρθένα αλλά εδώ και λίγο καιρό άρχισαν να τοποθετούν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Πάνω από το μικρό λιμάνι της Βλυχάδας, μεταξύ πλοίων και μικρών σκαφών αναψυχής, θα βρείτε ταβέρνες για φαγητό. Επιλέξαμε το «Ψαράκι» με τα όμορφα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα και τη καταπληκτική θέα στο λιμάνι της Βλυχάδας. 

Food : Την κουζίνα επιμελείται ο Καβαλιώτης chef και ιδιοκτήτης Θανάσης Σφουγγάρης ( “Σπονδή”, “1800” ) , σερβίρει καλοφτιαγμένα πιάτα θαλασσινών γεύσεων ανάλογα με την εποχή. Φρέσκα τηγανητά ψαράκια μελωμένα μαστορικά στο τηγάνι, αλλά και ‘καθαρά’ ψάρια για την σχάρα . Ξεχωρίζει το αλαβάστρινο carpaccio τόνου και το γλυκοφάγωτο σεβίτσε λαβρακιού, τα φρέσκια αχνιστά μύδια με κρασί και φρέσκο κρεμμυδάκι , και το γλυκύτατο τηγανητό σαμιακό γαριδάκι . O Θανάσης Σφουγγάρης για την δημιουργία των ορεκτικών του στηρίζεται στην τοπική παράγωγη της Σαντορινιάς γης, όπως το ντοματάκι, η φάβα, η κάπαρη, η λευκή μελιτζάνα , το στρογγυλό κολοκυθάκι και ο φρέσκος αρακάς. Τα ορεκτικά του με τους τσαχπίνικους νεωτερισμούς είναι το τελειωτικό ξελόγιασμα του ουρανίσκου . Φάβα Σαντορίνης  , λευκή μελιτζάνα φούρνου με ντομάτα και φέτα , καπνιστό Χέλι πάνω σε φακές με ντοματίνια , κολοκυθάκια με ανθότυρο και δυόσμο, γίγαντες με φρέσκο κρεμμύδι και αιχμηρός άσπρος ταραμάς .  

wine list : Τα κρασιά της Σαντορίνης είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα «Volcanic Wines» και όπως θα καταλάβατε τον πρώτο λόγο στη λίστα των κρασιών έχουν όλα τα οινοποιεία του νησιού (Χατζηδάκης, Σιγάλας, Καραμολέγκος, Γαβαλάς, Μπουτάρης , Βενετσάνος, Βασάλτης , Αργυρός , Santo wines , Κουτσογιαννόπουλος). Ας μην ξεχνάμε πως η Σαντορίνη αποτελεί παγκόσμιο οινικό προορισμό!!!

 Tips : Βλυχάδα, Σαντορίνη, Τηλ κρατήσεων: 2286082783

 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου