Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Στο “Roof Garden Restaurant and Bar” της Μεγάλης Βρετανίας

  Το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» είναι ένα από τα λίγα  πράγματα στην Αθήνα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως προορισμός από μόνο του. Το 8όροφο αυτό ιστορικό κτίριο του19ου αιώνα βρίσκεται στην ιδανική τοποθεσία  στην καρδιά της Αθήνας τη πλατεία Συντάγματος  και σύμφωνα  με τα παγκόσμια ταξιδιωτικά περιοδικά Conde Nast Traveller και Travel + Leisure  συγκαταλέγεται στη λίστα των «καλύτερων  ξενοδοχείων του κόσμου». Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα ως τις μέρες μας, φιλοξένησε κορυφαίες προσωπικότητες του πλανήτη. Αρχηγοί κρατών, βασιλείς και πρίγκιπες της εποχής, πρωθυπουργοί , άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, επιφανείς δημοσιογράφοι και γνωστοί ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου 

 Το Roof Garden Restaurant and Bar της  «Μεγάλης Βρετανίας» βρίσκεται στον 8ο όροφο , ο γενναιόδωρος χώρος που απλώνεται μπροστά στα μάτια μας αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις και γεννά επιθυμίες, με την πρώτη ματιά. Η πόλη, γοητευτική, τη μέρα ή τη νύχτα, με θέα την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα μόλις μία ανάσα μακριά, τον γραφικό λόφο του Λυκαβηττού και τη δωρική Βουλή των Ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος να ξεδιπλώνεται ανεμπόδιστα, χαρίζει στον επισκέπτη μία πανοραμική θέα.

  Στο μπαρ του εστιατορίου GB Roof Garden μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική θέα της Αθήνας μαζί με ένα από τα 50 cocktail της λίστας τα περισσότερα signature και να παρακολουθήσετε όλα τα στάδια παρασκευής του από τους επαγγελματίες bartender. Κάθε cocktail από τη λίστα θα σας αφηγηθεί τη δική του ιστορία και θα σας ταξιδέψει στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου , μπορείτε να δοκιμάσετε τις οκτώ διαφορετικές συνταγές του Martini με κορυφαία αυτήν του θρυλικού  James Bond που προτιμούσε στις ταινίες του το Martini του να είναι …«shaken not stirred»!!! , το mojito που ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ του συγγραφέα Έρνεστ  Χέμινγουεϊ όσο καιρό έμεινε στη Κούβα , ή το τροπικό Zombie που εφευρέθηκε από έναν barman  σε εστιατόριο του Χόλυγουντ τη δεκαετία του ’30 , και θα εξιτάρει τους γευστικούς σας κάλυκες  με την μίξη τριών διαφορετικών γεύσεων ρούμι . Cheers !!! 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου