Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Επισκεφθήκαμε το ιταλικό εστιατόριο «Ovio» του Πάνου Ιωαννίδη

Ο γνωστός σεφ και κριτής του «Master Chef» Πάνος Ιωαννίδης απόκτησε τον δικό του χώρο στην καρδιά της Αθήνας , πρόκειται για το κομψό ιταλικό εστιατόριο «Ovio» στην οδό Απόλλωνος που σήμερα έχει εξελιχτεί σε γαστρονομικό προορισμό , θυμάμαι αυτή τη γειτονιά του κέντρου πριν από αρκετά χρόνια oπου είχαν ανοίξει τα πρώτα ασιατικά εστιατόρια και ένα από αυτά που ξεχώρισα και ήμουν τακτικός θαμώνας του ήταν το «Furin Kazan» το οποίο σήμερα δεν υπάρχει . Το όνομα του εστιατορίου σημαίνει στην ιταλική αργκό «ξεκάθαρα» μια λέξη που οριοθετεί τον γευστικό προσανατολισμό του σεφ. Ο Πάνος Ιωαννίδης προέρχεται από μια οικογένεια με μακρά παράδοση στη μαγειρική αφού μεγάλωσε μέσα στις γεύσεις και τις μυρωδιές , με δυο Πολίτισσες γιαγιάδες, δεινές μαγείρισσες, η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από πολύ μικρή ηλικία. Για σχεδόν μια δεκαετία εργάστηκε σε εστιατόρια του Μιλάνου και της Σαρδηνίας , άρα λοιπόν ο Πάνος Ιωαννίδης θεωρείται  βαθύς γνώστης της ιταλικής κουζίνας .Το 2019 άνοιξε το  εστιατόριο «Ovio» και από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε για τις πίτσες και τις μακαρονάδες του . Όλες οι παρασκευές του chef είναι χειροποίητες , τα φρέσκα ζυμαρικά , οι σάλτσες, οι ζωμοί, με τις βασικές πρώτες ύλες να  έρχονται από την Ιταλία.  Οι πίτσες  ζυμώνονται με την μέθοδο της ναπολιτάνικης τεχνικής , εμπλουτίζει το ζυμάρι με προζύμι και το αφήνει να ξεκουραστεί και να ωριμάσει για κάποιες ώρες . Στην συνέχεια ο pizzaiolo της δίνει αυτό το ρουστίκ καψαλισμένο χρώμα σηκώνοντάς την με το φτυάρι ψηλά μέσα στο θόλο του φούρνου για μερικά δευτερόλεπτα. Η παρέα τίμησε την κλασσική  και αγαπημένη pizza margherita  και την salsiccia lahmacun μια γευστική έκπληξη επάνω σε μια αέρινη ζύμη με διακριτικά μυρωδικά και πικάντικες αιχμές. Περάσαμε στα ζυμαρικά και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το σουξέ του καταστήματος , το spaghetti alla chitarra (πρόκειται για μια ποικιλία ζυμαρικών που προέρχονται από την περιοχή του Abruzzo) με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό , μια πάστα σπουδαία μέσα στην απλότητα της !!!  Η συνέχεια είχε νιόκι με γκοργκοντζόλα, αχλάδι και καρύδι , ένα πιάτο με φινέτσα και γευστική αρμονία. Κλείσαμε με μια tagliatta από ribeye που τέντωσε τους γευστικούς μας κάλυκες με την έξοχη brutal κρεάτινη νοστιμιά της . Συνόδεψα τα πιάτα με την χειροποίητη μπύρα «ΑΛΩΣ» που υπογράφει ο Πάνος Ιωαννίδης , πρόκειται για μια ελαφριά pale ale που ζυμώνεται από διαλεκτές βύνες και αρωματικούς λυκίσκους στη ζυθοποιία της Χίου.

Tips :  Διεύθυνση : Απόλλωνος 4 Αθήνα , Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα έως Σάββατο 12:30 - 00:30 , Κυριακή 18:00 - 00:30 ,  Reserve : 2114115755.

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου