Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Την νοστιμότερη Σερραϊκή μπουγάτσα την φτιάχνουν οι αδερφοί Καραμπέκη στο Σκούταρι των Σερρών

Η  μπουγάτσα είναι ένα προσφιλές λαϊκό αρτοσκεύασμα που έφεραν στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, κάνοντάς την ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά στις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη . Εκτός από τις βιοτεχνίες παραγωγής μπουγάτσας , υπάρχουν πολλά μπουγατσατζίδικα στο νομό Σερρών , τα περισσότερα από αυτά  βρίσκονται γύρω από την πλατεία Ελευθερίας όπου θα γευτείτε καλή και τίμια μπουγάτσα . Την διαφορά όμως την κάνουν οι αδελφοί Καραμπέκη στο ζαχαροπλαστείο "Γωνιακό" που διατηρούν στο Σκούταρι ένα όμορφο χωριουδάκι που απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από τις Σέρρες. Η πιο ρουστίκ και καλοψημένη μπουγάτσα των Σερρών με το αραχνοΰφαντο φύλλο που δεν κρατάει λάδι και την  απαράμιλλη γέμιση κρέμας . Μπαίνω στο εργαστήριο και βλέπω τους δυο τεχνίτες να τεντώνουν το φύλλο και να το μετατρέπουν σε αέρινο , ο μεγαλύτερος και πιο έμπειρος μου λέει χαρακτηριστικά «το Α και το Ω στη παρασκευή της μπουγάτσας μας είναι το λεπτό και στεγνό φύλλο που ανοίγουμε , αυτό αγάπησε και ξεχώρισε ο κόσμος και κατά δεύτερον τα καλά υλικά που χρησιμοποιούμαι στη γέμιση». Δοκιμάσαμε όλες τις μπουγάτσες , ήταν καλοψημένες , γευστικότατες , χωρίς περιττές λαδίλες , ξεχώριζαν οι άριστες πρώτες ύλες , το φύλλο τραγανό και στεγνό ταίριαζε ιδανικά με την βελούδινη και βανιλάτη κρέμα. Οι φίλοι των αλμυρών γεύσεων μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τυρί, κιμά και σπανάκι. Το ζαχαροπλαστείο φημίζεται επίσης  και για τους αφράτους λουκουμάδες που φτιάχνει.

Tips :  Σκούταρι , Σερρών , τηλέφωνο: 2321041298 , κινητό: 6948261683.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου