Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Μανέστρα με σκορπίνα, ντομάτα και φρέσκο μαϊντανό (* από τον Βενέτη Κυρλή chef του εστιατορίου «Βούκα»)

Κατ΄αρχάς : Η σκορπίνα είναι ένα τσαναμπέτικο ψάρι, καθώς έχει πολλά κόκαλα και αγκάθια , αυτό όμως είναι που τη κάνει ξεχωριστή και βγάζει απίστευτη νοστιμιά και γλύκα στο πιάτο.  

Υλικά :   1 σκορπίνα περίπου στα 100-200 γρ. , μισό ποτήρι του τσαγιού ελαιόλαδο , 1 κρεμμύδι ,  1 πιπεριά Φλωρίνης , μισό ματσάκι μαϊντανό , 1 σκελίδα σκόρδο , 1 ντομάτα τριμμένη , 4 ντοματίνια ολόκληρα , ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά , 200 γρ. κριθαράκι , αλάτι και πιπέρι .

Διαδικασία :  Καθαρίζουμε τις σκορπίνες και αφαιρούμαι με προσοχή το ραχιαίο αγκάθι και κάποια της κεφαλής που έχουν δηλητήριο    Σοτάρουμε στο τηγάνι μας σε καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πάπρικα και λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10΄. Προσθέτουμε υγρά αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το βράσιμο, προσθέτοντας τη μανέστρα το αλάτι και το πιπέρι    Περίπου επτά λεπτά προτού βράσει εντελώς η μανέστρα προσθέτουμε την σκορπίνα και τα ντοματίνια από πάνω και σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι σκεπασμένο    Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγάκι μας να ξεκουραστεί για 1-2 λεπτά , πασπαλίζουμε από πάνω με φρεσκοκομμένο μαϊντανό .

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου