☛ Με βάση τη φρεσκάδα έστησε το μενού της ψαροταβέρνας ο Μυτιληνιός σεφ Βασίλης Βασιλείου, που ειναι εξοικειωμένος με το καλό, φρέσκο ψάρι από τα παιδικά του χρόνια. Ξεκινήσαμε με μια εξαίσια ψαρόσουπα που ξεδίπλωσε το συναρπαστικό γευστικό της βάθος . Ήξερα ότι παίζουν δυνατά οι ευρηματικές προτάσεις σε ωμοφαγία από τον σεφ , για το λόγο αυτό ζήτησα να μου φέρουν ένα ταρτάρ και ένα σεβίτσε με ότι ψάρι ημέρας υπήρχε .Το ταρτάρ φρέσκου τόνου με σπόρους μουστάρδας και ελαιόλαδο ήταν φινετσάτο και σπιρτόζο, όσο για το ceviche από πελαγίσιες «αλανιάρες» τσιπούρες ηλέκτρισε τη γλώσσα και παιχνίδισε με τον ουρανίσκο μας. Συνεχίσαμε με ριζότο θαλασσινών ένα πιάτο απολαυστικής αβρότητας το οποίο δούλεψε ο σεφ με έμπνευση , τα μπαρμπουνάκια ήταν τραγανά εξωτερικά και η σάρκα τους χυμώδης και γλυκοφάγωτη. Η παντρεμένη σαρδέλα με ταμπουλέ , λιαστή ντομάτα και αμπελόφυλλα, ήταν καλοφτιαγμένη και ανέδυε την ραφινάτη λιπαρότητα της . Τα ιταλικά ζυμαρικά casarecce με γόνο καλαμάρι, ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό μας κέρδισαν με την γευστική τους αρμονία.
☛ Το χταπόδι σχάρας θα το βρείτε εδώ έτσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί , με συνοδεία φάβας , σιγομαγειρεμένες πέρλες κρεμμυδιού σε κόκκινο κρασί και παστέλι γλυκάνισου!!! Μια πανδαισία αρωμάτων και χρωμάτων. Θα ήθελα να σταθώ όμως και σε δυο νοστιμότατα ζεστά ορεκτικά που αποτελούν ένα φόρο τιμής στις τοπικές γεύσεις. Στο Θρακιώτικο μαλακό τυρί Κομοτηνής με cranberries, φιστίκι αιγίνης, παπαρουνόσπορο, χώμα από παξιμάδι χαρουπιού και τσάτνει καρπούζι , μια ιδιαίτερη παρασκευή που συγκίνησε τους γευστικούς μου θύλακες. Το μπουγιουρντί σε τορτίγια με διπλοφουρνιστή ντομάτα, πιπεριές , γραβιέρα Σαμοθράκης (του εξαίρετου τυροκόμου Παπανικολάου) , κρέμα φέτας και σουμάκ , μας προκάλεσε ρίγη γαστρονομικής συγκίνησης. Η φρεσκάδα και η παρασκευή των φαγητών ήταν καταπραϋντική για τα ευαίσθητα στομάχια μας, μας κράτησαν εύθυμους και ζωηρούς μέχρι το τέλος και θεωρήσαμε ότι όλα ετοιμάσθηκαν με μοναδικό στόχο εμάς, τους προνομιούχους πελάτες στο επίκεντρο. Η αξιόλογη κάβα του εστιατορίου πλαισιώνεται από μία εκτενή λίστα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα αλλά και αποσταγμάτων από φημισμένες περιοχές της χώρας. Το σέρβις καλοκουρδισμένο και ευγενικό.
Tips : Αϊ-Γιώργης , Νέα Μάκρη, Αλεξανδρούπολη , τηλ: : 2551-071777, ανοιχτά κάθε μέρα 11:00-01:00.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου