Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 10 Αυγούστου 2025

Επισκεφτήκαμε το Κτήμα Δροσιά στην Ελευθερούπολη του Παγγαίου

      Το Κτήμα Δροσιά που η έκταση του φτάνει το 1,5 στρέμμα είναι ένας φιλόξενος χώρος όπου το ξύλο και ο σχιστόλιθος Παγγαίου δένουν αρμονικά με το πράσινο των δέντρων και τα στοιχεία του νερού.H φύση φιλοδωρεί τον επισκέπτη με μια αποθέωση πηγών και πρασίνου κάθε είδους. Κι αυτό με την σειρά του δίνει μια δροσερή ανάσα μέσα στο κάμα του θέρους. Το concept οραματίστηκαν τέσσερεις νέοι επιχειρηματίες με πείρα στην εστίαση και το επιχειρείν: ο Λεωνίδας Κοζάεφ (Μαϊντανός, Pecado, Οινόμελο) , ο Χρήστος Κλειτσιώτης(Ελαία και Μαϊντανό), και ο Στράτος Καρακίτσος και ο Σπύρος Αργυρόπουλος (με θητεία σε μαγαζιά του είδους). Βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ελευθερούπολης στο σημείο που για σαράντα χρόνια υπήρχε η εξοχική ταβέρνα της «Μπουζίνας». Ο χώρος ανανεώθηκε, ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, τοποθετήθηκαν τέντες και οι χρωματισμοί μας σύστησαν μια νέα εικόνα, που σε σχέση με την παλιά μας ξάφνιασε ευχάριστα. Στην ουσία πρόκειται για ένα πολυχώρο που περιλαμβάνει παιδότοπο, αναψυκτήριο, cocktail bar, ταβέρνα, αλλά και έναν σύγχρονο και φιλόξενο χώρο (στον οποίο μπορούν να δεξιωθούν περισσότερα από 1000 άτομα) για κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον που αποπνέει ηρεμία, γαλήνη και αναβιώνει σκηνές ευωχίας από ένα ένδοξο παρελθόν.  Θα θέλαμε να σταθούμε στο κεφάλαιο δεξίωση που είναι ίσως η επιλογή που θα κρίνει το βαθμό επιτυχίας ενός γάμου και σίγουρα θα πρέπει να είναι η καλλίτερη. 

   Οι επιχειρηματίες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα σε αυτό το κεφάλαιο και εκτός από την εκκλησία που υπάρχει μέσα στο Κτήμα Δροσιά, την μεγάλη χωρητικότητα που προσφέρει, το μενού με τις ποιοτικές ελληνικές γεύσεις, προχώρησαν σε επιπλέον παροχές. Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι μπορούν να ξεκουραστούν και να αλλάξουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πριν εμφανιστούν στο γλέντι. Όσες οικογένειες έχουν μαζί τους μικρά παιδιά και κουραστούν από το προχωρημένο της ώρας , τους δίνεται η δυνατότητα να τα κοιμίσουν στον ξενώνα του Κτήματος με την παρουσία βρεφονηπιοκόμου.

      Όμως το Κτήμα Δροσιά επενδύει και στις γεύσεις. Ο σεφ Παντελής Κατρακάρης που έχει στο ενεργητικό του μια μικρή αλλά αξιοσημείωτη πορεία σε εστιατόρια της Αθήνας , Καρδίτσας και Καβάλας, ηγείται της κουζίνας στη ταβέρνα της Δροσιάς. Σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του χώρου έστησαν ένα μικρό, ευέλικτο και ελληνικότατο μενού (που βασίζεται σε ποιοτικές πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς) και το οποίο εκτελεί με συνέπεια και αξιοπρόσεκτη επιμονή. Ευτυχώς δεν έπεσαν στη παγίδα να φτιάξουν ένα μεγάλο κατάλογο που θα περιείχε πολλά πιάτα και τα περισσότερα θα ήταν μοιραία αποδυναμωμένα. Έτσι η κουζίνα και το σέρβις ξέρουν πού βαδίζουν, ο πελάτης γνωρίζει τι θα πληρώσει , ο δε λογαριασμός φαίνεται να πέφτει σε επιθυμητά κόστη. Επίσης έχουν επενδύσει και στο ποτό , επιλέγοντας μικρές, αλλά δυναμικές ετικέτες  του αμπελώνα της ευρύτερης περιοχής που εμφιαλώνουν για το κτήμα Δροσιά κάποιες από τις πιο πετυχημένες ετικέτες τους στις πιο λογικές τιμές. 

    Η λίστα των κρασιών δίνει έμφαση στο Παγγαιορείτικο και Δραμινό αμπελώνα, με την αμπελουργική παράδοση της περιοχής να είναι μακραίωνη και να συνδέεται άμεσα με τη λατρεία του Διονύσου. Ακόμη και τα κρασιά που προσφέρονται στις εκδηλώσεις προέρχονται από κορυφαίους τοπικούς οινοποιούς όπως ο Θανάσης Πρωτόπαπας , ο Πολυχρόνης Συμεωνίδης  και ο Μπάκης Τσάλκος.   Το  τριήμερο (Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο) η Δροσιά θα ετοιμάζει γευστικές εκπλήξεις στους πελάτες της με extra πιάτα ημέρας της ακαταμάχητης ελληνικής κουζίνας που όλοι αγαπήσαμε, όπως μοσχαράκι στο πήλινο ,τζιγεροσαρμάδες , γίγαντες με λουκάνικο χωριάτικο στο φούρνο, κιμπάρικο κότσι με καραμελωμένη σάλτσα κ.α. Αλλά και τα κλασικά πιάτα των άλλων ημερών από το κατάλογο, όπως ένα καλοφτιαγμένο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, το ριζότο μανιταριών, η επική πανσετομπριζόλα και οι ευρηματικές μακαρονάδες με χειροποίητες σάλτσες του σεφ θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. 

Info :  Κτήμα Δροσιά στην Ελευθερούπολη Παγγαίου (πρώην Μπουζίνα), τηλ. επικοινωνίας : 694 2206060 , 2592 023850, 693 4425960.

 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου