Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025

Πήγαμε στη ταβέρνα « Συνάντηση» στο Κισσό του Πηλίου για σουβλιστά κρέατα και πηλιορείτικες μαγειρικές

Φτάσαμε στον Κισσό του Πηλίου ένα χωριό  κυριολεκτικά κρυμμένο από την πυκνή βλάστηση , τις καστανιές και τα πλατάνια , δύσκολα θα το διακρίνει ο επισκέπτης καθώς βρίσκεται μερικά μέτρα πάνω από τον δημόσιο δρόμο. Ο Κισσός είναι γνωστός για τις πλούσιες πηγές και τους καταρράκτες του , αλλά και για τα κουκλίστικα σπίτια που είναι χτισμένα με την χαρακτηριστική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Στη πλατεία του χωρίου θα βρείτε ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα , μια από αυτές είναι και η “Συνάντηση” του κυρίου Κώστα Καρκαλά. Εδώ όλη η οικογένεια αγαπά την αυθεντικότητα σε όλες τις παρασκευές που δημιουργεί , δίχως  πλουμίδια και φτιασίδια. Τα παϊδάκια , το κοκορετσάκι (θα σας δημιουργήσει ρίγη γαστρονομικής συγκίνησης), το κοντοσούβλι και το κλέφτικο κάνουν μεγάλο σουξέ δίπλα στις πηλιορείτικες μαγειρικές , το παραδοσιακό σπετζοφάι, τις χορτόπιτες ,τους γίγαντες γιαχνί και το μπουμπάρι Πηλίου. Τα μαγειρευτά που βγαίνουν από την κουζίνα μεταφέρουν ανθρώπινη ζεστασιά και συναισθήματα φιλίας , το μελωμένο μοσχαράκι στιφάδο και ο κρασάτος κόκορας ξεχειλίζουν από νοστιμιά, η κατσικομακαρονάδα με την comfort νοστιμιά της και η κορωνίδα όλων το αγριογούρουνο στη γάστρα με κάστανα (θα το βρείτε στο μενού μόνο τον χειμώνα) θα σας καταπλήξουν . Όλα αυτά τα νόστιμα φαγάκια μαγειρεύονται με αγνό παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής. Θα σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συνοδεύσετε το γεύμα σας με μια φιάλη κρασί από το Κτήμα του Ανδρέα Πατιστή . Ο εν λόγω οινοποιός ξέρει να φτιάχνει ρωμαλέα κρασιά που θα συγκινήσουν τον ουρανίσκο σας , γιατί εφαρμόζει στους αμπελώνες του στην Αργαλαστή βιολογικές πρακτικές , δημιουργώντας κρασιά χωρίς παρεμβάσεις, θειώδη, και πάντα με απόλυτο σεβασμό προς τη φύση και την καλλιέργεια της γης. Η χρήση αμφορέων, η ζύμωση και η παλαίωση σε παλιά βαρέλια προσδίδουν οξειδωτικό χαρακτήρα στα κρασιά, ενισχύοντας την αυθεντικότητά τους. Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας οινοποιούν για λογαριασμό τους ένα λευκό και ένα κόκκινο κρασί από το Κτήμα Πατιστή που θα σας αποζημιώσουν με την βελούδινη γεύση τους και την πολυπλοκότητα των αρωμάτων τους. Το σέρβις θα σας υποδεχθεί φιλικά και θα σας περιποιηθεί επαγγελματικά και ευγενικά

Info :  Εστιατόριο η Συνάντηση , Κισσός Πηλίου , τηλ : 24260 31620

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου