Κατ’ αρχάς : Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Γιάννης Παρασίδης παρασκευάζει έργα τέχνης, εμποτισμένα με δημιουργικότητα , πολυπλοκότητα και ακρίβεια. Πριν από λίγους μήνες δοκιμάσαμε την υπέροχη συλλογή από έγχρωμα σοκολατάκια που μας προσέφεραν εντυπωσιακές γεύσεις , υφές και εκπληκτικό φινίρισμα. Χθες επισκεφθήκαμε τον pastry chef στο εργαστήριο του και τον πέτυχαμε να δουλεύει την μαύρη σοκολάτα με δυο αγαπημένα απλά υλικά το ταχίνι και το μέλι. Ο συνδυασμός της μαύρης σοκολάτας με το ταχίνι και το μέλι δημιούργησε ένα εξαίσιο φοντανάκι , όπου η πλούσια γεύση της σοκολάτας ισορρόπησε από την αρωματική νότα του ταχινιού και την απαλή γλυκύτητα του μελιού. Θα βρείτε όμως και άλλα πολλά χειροποίητα σοκολατάκια στο “Le Fondant” γεμάτα χαρακτήρα, που περιέχουν στο εσωτερικό τους άλλους ευρηματικούς συνδυασμούς υλικών , αρωμάτων, αποσταγμάτων και φρούτων. Το αγαπημένο του κόσμου παραμένει σταθερά το σοκολατάκι λευκής σοκολάτας με γέμιση μαστίχας Χίου . Πρόκειται για μια χειροποίητη σοκολατένια δημιουργία, που συνδυάζει την βελούδινη υφή της λευκής σοκολάτας με το χαρακτηριστικό άρωμα της μαστίχας και μια εξωτική νότα από ροζ πιπέρι.
Who is who : Ο Γιάννης Παρασίδης, με σπουδές στα οικονομικά και καταγωγή από τη Δράμα, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα κατάφερνε να παράγει ελληνικό φοντάν και μάλιστα στην ποιοτικότερη εκδοχή του. Κι ενώ νόμιζε κι ο ίδιος ότι τον κέρδισε η μαγειρική κι άρχισε να εργάζεται ως μάγειρας σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, η συνέχεια τον βρίσκει σε βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο, στο Μάρλεναιμ της Αλσατίας, όπου και έρχεται σε επαφή με την τέχνη της σοκολατοποιΐας. Γοητεύεται. Την επόμενη χρονιά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και ξεκινά συνεργασία για δύο χρόνια με το εστιατόριο “Yamas”. Εκεί γνωρίζεται με τον pastry chef Γιώργο Αυγέρο και τον παρακολουθεί να φτιάχνει σοκολατάκια. Η τέχνη και το αποτέλεσμα τον εντυπωσιάζουν και αποφασίζει να ασχοληθεί πια ολοκληρωτικά με αυτά.
Info : Επισκεφθείτε το κατάστημα “Le Fondant” στο κέντρο της πόλης , 📍Γ. Ζερβού 5 , 📞25214 00381.















Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου