Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Master Class Δημήτρη Σκαρμούτσου «Νεοελληνική κουζίνα» στο Περίπτερο 12 της Detrop Boutique (27/2/2016)



Λαχταριστά φαγητά και πλούσιες μυρωδιές περιελάμβανε το μενού στο masterclass του σεφ, Δημήτρη Σκαρμούτσου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 26ης Detrop Boutique .  Ο γνωστός σεφ μαγείρεψε σήμερα εύκολες και γρήγορες συνταγές , δίνοντας παράλληλα συμβουλές μαγειρικής και μικρών μυστικών σε πλήθος κόσμου που ήρθε να τον παρακολουθήσει να μαγειρεύει από κοντά.  Με τις μαγειρικές του ικανότητες και το ιδιαίτερο χιούμορ του ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών οι περισσότεροι από τους οποίους, κρατώντας στυλό και χαρτί προσπαθούσαν να καταγράψουν τις συνταγές, αλλά και να δώσουν βάση στον τρόπο με τον οποίο τις μαγείρευε ο σεφ. Ο Δημήτρης Σκατμούτσος μαγείρεψε μανιτάρια με γλυκό τραχανά, κοτόπουλο με σάλτσα ταχίνι, μπιφτεκάκια με φέτα, πιπεριά Φλωρίνης και μελιτζάνες, ριζότο με παντζάρι και γιαούρτι και σπαγγέτι με πέστο βασιλικού και ντοματάκια κονφί.   Στους επισκέπτες που παρακολούθησαν το masterclass μοιράστηκαν φυλλάδια με τις συνταγές που μαγείρεψε ο Σκαρμούτσος. 

Tips : Στο τέλος κάθε συνταγής ο σεφ απαντούσε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων δίνοντάς τους εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος των συνταγών, τονίζοντας τα υλικά που θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσουν κάθε φορά.

 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου