Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

« Masterclass τυριών και κρασιών » από τον food expert και chef Ηλία Μαμαλάκη , συμμετέχει ο οινολόγος και sommelier Αποστόλης Πλαχούρας (27/2/2016)

Στα πλαίσια της 26ης   Διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το « Masterclass cheese n’ wine» που επιμελήθηκαν ο food expert και chef Ηλίας Μαμαλάκης και ο οινολόγος-sommelier Αποστόλης Πλαχούρας .  Όπως δηλώνει και η ονομασία του, η ειδική αυτή ενότητα επικεντρώθηκε στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και κρασιού, δύο χαρακτηριστικών δυναμικών ελληνικών προϊόντων.  Φέτα, μετσοβόνε, γραβιέρα Νάξου, κεφαλογραβιέρα, μανούρι Θεσσαλίας Μακεδονίας , λαδοτύρι Μυτιλήνης, Μπάτζος Θεσσαλίας  και Σαν Μιχάλη Σύρου είναι μερικά από τα ελληνικά τυριά που δοκίμασαν όσοι συμμετείχαν στο «Cheese & Wine» .  Όλα τα παραπάνω τυριά ο Αποστόλης Πλαχούρας τα συνόδευσε με ελληνικά κρασιά και τσίπουρο  όπως  η «Alexandra» από το κτήμα της Κλαούντια Παπαγιάννη ,  η «Λαγάρα»  από το Κτήμα Βουρβουκέλη , η ερυθρή Ραψάνη ΟΠΑΠ  του Γιώργου Χρυσοχόου , το ασύρτικο Βορείου Ελλάδος , το Μοσχάτο Σάμου , το  τσίπουρο Τσιλιλή  και τη μπύρα Βεργίνα . Στο τέλος του  «Cheese & Wine» ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγείρεψε για τους παρευρισκομένους πέντε διαφορετικές ποικιλίες σαγανάκι ( σαγανάκι κασεριού ,  σαγανάκι φέτας τυλιγμένης  σε φύλλο,  σαγανάκι καπνιστού Μετσοβόνε με αμύγδαλα κα) . Ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Απόστολος Πλαχούρας συνομίλησαν με το κοινό, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν το κρασί και το τυρί προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας στους επισκέπτες της 26ης Detrop Boutique


Tips : Το τυρί, ως το απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού, σύμφωνα με τους Γάλλους, βρίσκει τον ιδανικό «σύντροφο» στο πλευρό των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Για πρώτη φορά – στην Ελλάδα – παραγωγοί τυριού και κρασιού εξέθεσαν από κοινού τα προϊόντα τους, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια.
 



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου