Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

501 BEERS - YOU MUST TRY BEFORE YOU DIE



 H γνήσια καπνιστή μπύρα Schlenkerla από το Bamberg της Γερμανίας

Info :  Αυτή η μπύρα με την καπνιστή γεύση παρασκευάζεται σύμφωνα με παραδοσιακές μεθόδους ζύμωσης και ζυθοποίησης. Η έντονη καπνιστή γεύση της επιτυγχάνεται αφήνοντας την βύνη εκτεθειμένη στον αρωματικό καπνό από το κάψιμο ξύλου οξιάς στο ζυθοποιείο της Schlenkerla. Ακολουθεί η ζύμωση στους παλιούς χάλκινους άμβυκες, η ωρίμανση στα βάθη της ιστορικής κάβας του ζυθοποιείου που εδρεύει κάτω από τους λόφους της πόλης του Bamberg.

Characteristics : Η καπνιστή μπύρα  Schlenkerla είναι μία σκούρα, αρωματική, χαμηλής ζύμωσης Märzen-style. Ο όρος Märzen της αποδίδεται επειδή η μπύρα αρχικά παρασκευαζόταν μόνο τον Μάρτιο (März λέγεται γερμανικά ο μήνας Μάρτιος). Στο γεγονός αυτό οφείλεται και ο ελαφρώς αυξημένος αλκοολικός βαθμός ώστε να διατηρηθεί σταθερή η ποιότητα της μπύρας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και πριν από την διαδικασία τεχνητής ψύξης.

Tasting  notes :  H όψη της  μπύρας είναι  κοκκινωπή  με φωτεινές πορτοκαλί ανταύγειες. Η  γεύση της ισορροπεί ανάμεσα στη γλυκύτητα και τη  καπνιστή αίσθηση που αφήνει. Συνοδεύει  κυνήγι, καπνιστά λουκάνικα, ξηρά πικάντικα και καπνιστά τυριά.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου