Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αδριανούπολη (Edirne) : Δοκιμάσαμε μοσχαρίσιο τζιέρι με τηγανητές καυτερές πιπεριές !!!

INFO : Όταν φτάσεις στην Αδριανούπολη επιβάλλεται να επισκεφτείς ένα από τα δεκάδες  τζιερτζίδικα  που υπάρχουν  διάσπαρτα  στους  δρόμους και τα στενοσόκακα της . Δεν θα ήταν  υπερβολή  να πούμε  πως η πόλη είναι ένα απέραντο τηγάνι και ροδοκοκκινίζει τα περίφημα τζιέρια, που την έκαναν διάσημη σ’ όλη την Τουρκία. Συκωτάκια μοσχαρίσια λοιπόν τηγανιτά , τηγανητές καυτερές πιπεριές ,  σαλάτα με καυτερή πιπεριά και ένα αριάνι  είναι  το μενού των μαγαζιών αυτών , δεν θα σας κοστίσει περισσότερο από 7-8 ευρώ το άτομο. Θα συνοδέψετε το γεύμα  σας με αναψυκτικό  ή αριάνι , δύσκολα εδώ θα βρείτε αλκοόλ  .

ΠωΣ Το ΜαΓεΙρΕυΟυν : Κόβουν το συκώτι σε  λεπτές λωρίδες (“λεπτά σαν φυλλαράκια” όπως συνηθίζουν να λένε) , το καθαρίζουν τελείως από φλέβες , αίμα και τέντονες (αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή εκεί δημιουργείται η διαφορά) , το αλευρώνουν  ελαφρά και το  τηγανίζουν  για λίγο, σε μπόλικο καυτό  σπορέλαιο . Όταν τηρείται  το  παραπάνω  τελετουργικό τότε να είστε σίγουροι ότι θα φάτε ένα  υπέροχο συκωτάκι , λεπτοκομμένο, τραγανό και χωρίς ίνες .

TIPS : Kαι μετά από ένα καλό γεύμα  πρέπει  να  «ξεπλύνουμε» το στόμα  μας με ένα γλυκάκι . Το νοστιμότερο  τραγανό  τουλουμπάκι στη πόλη το κάνει ο Bayramoglou  τελεία και παύλα !!!
 
 
 
 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου