Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Οuzo bar fish restaurant «Ψαράκι» : Υπέροχες ψαροκαταστάσεις στο κέντρο της Καβάλας !!!



To «Ψαράκι» : είναι ένα όμορφο, εξαιρετικά καλόγουστο, και τίμιο ως προς τη σχέση ποιότητας-τιμής, ouzo bar fish restaurant στο κέντρο της Καβάλας. Εδώ θα βρείτε θαλασσινές γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία , πολλά καλούδια-ορεκτικά και για τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες , ενώ ο σεφ προσθέτει κάθε μέρα στο μενού δύο-τρία διαφορετικά μαγειρεμένα φαγητά. Καθώς άρχισε να ρέει το τσίπουρο ξεκίνησαν να έρχονται τα …..πρώτα πιάτα , τα νοστιμότατα σαρμαδάκια της Τούλας από αγνά αμπελόφυλλα και σπιτικό τζατζίκι , η Κυκλαδίτικη Μόστρα από Κρητικό παξιμάδι με φρέσκα μυρωδικά , κοπανιστή Τήνου , λούντζα Μυκόνου και ντομάτα , το εξαιρετικό Καρπάτσιο κουτσομούρας από καθαρό φιλέτο ψαριού μαριναρισμένο για δυο ώρες σε μοσχολέμονο και αρωματισμένο με ροζ πιπέρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το Φαναριώτικο καπνιστό σκουμπράκι επάνω σε μαξιλαράκι ψητής ντομάτας και κρεμμυδιών καραμελέ , ο παραδοσιακός Θασίτικος χταποδοκεφτές με φρέσκα κρεμμυδάκια , μαραθόριζα και μεσογειακά μυρωδικά και τέλος  αυτά τα υπέροχα γλυπτά της θάλασσας οι  φούσκες που μας έφερε  έκρυβαν μέσα στη λαχταριστή σάρκα τους την ακαταμάχητη ιωδιούχα γεύση της θάλασσας . Όταν ήρθε η ώρα να παραγγείλουμε τα δεύτερα πιάτα διαλέξαμε λούτσους τηγανητούς , τσιπούρες μικρές παρέα με λιθρινάκια λεμονάτα , και κριθαράκι με θαλασσινά, ντοματούλα και κρόκο Κοζάνης. Θα ήθελα όμως να σταθώ ιδιαίτερα σε  δυο καταπληκτικά πιάτα που έφτιαξε ο δαιμόνιος chef  Παναγιώτης Χατζησταματίου. Το μοναδικό καρπάτσιο από αιγαιοπελαγίτικο λαυράκι  που ήταν  πεντανόστιμο εξαιρετικά δροσιστικό και ελαφρύ. Το άρωμα των εσπεριδοειδών και του ροζ πιπεριού γέμιζε το στόμα μας και έσβηνε την καλοκαιρινή θέρμη του μεσημεριού . Τα νιόκι (gnocchi) είναι ένα χαρακτηριστικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας που εδώ στην Ελλάδα θα το βρούμε σε πολλές παραλλαγές . Παρασκευάζονται από πατάτα και αλεύρι ενώ ταιριάζουν τέλεια με όλα τα θαλασσινά ιδιαίτερα όμως με τα μύδια. Στο πιάτο αυτό ο Παναγιώτης Χατζησταματίου σοτάρισε τα νιόκι με τα μύδια πρόσθεσε τυρί φέτα ενώ η υπέροχη σάλτσα του απογείωσε το πιάτο .


 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου