Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη : Ο «Δρόμος του Τσαγιού» μας «ξανασυστήνει» τα χίλια και ένα πρόσωπα του τσαγιού, μέσα από νέους γευστικούς συνδυασμούς





Info : Ο Δρόμος του Τσαγιού ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2001 με την επιθυμία του Γάλλου Ιδρυτή  του  να ξαναγράψει ελεύθερα τις συνταγές και τις συνθέσεις των αρωματισμένων τσαγιών με βάση τις μεσογειακές γεύσεις. Οι ποικιλίες τσαγιού που θα βρείτε εδώ είναι ξεχωριστές  δημιουργίες που περιέχουν ολόκληρα φύλλα τσαγιού, φυσικά αιθέρια έλαια, αποξηραμένα φρούτα, πέταλα λουλουδιών, μπαχαρικά ή ξηρούς καρπούς . Ο Ζαν Μαρί Βερλέ λοιπόν που έγινε στη συνέχεια Θεσσαλονικιός κατάφερε να συνδυάσει την μαντζουράνα και το τσάι του βουνού με το τριαντάφυλλο ή το αιθέριο έλαιο της μαστίχας Χίου με το αμύγδαλο, το φιστίκι Αιγίνης και το λεμόνι ή ακόμα τα φύλλα της ελιάς, το βασιλικό, το δεντρολίβανο και εσπεριδοειδή. Πρόσφατα όμως ο Ζαν Μαρί Βερλέ κατάφερε να δημιουργήσει και μια γκάμα τσαγιών βιολογικής καλλιέργειας για τα παιδιά, με δροσερά, διασκεδαστικά  και γευστικά μίγματα όπως το Μαγικό Φίλτρο με μπανάνα, καρύδα, μέλι σε συνδυασμό με μάραθο, αρώνια, ιβίσκο και κυνόροδο.


Εδώ λοιπόν βρήκα και προμηθεύτηκα το λεγόμενο «τσάι υγείας» που βοηθά το σώμα να επαναφέρει την ισορροπία του .


Tips: Τέλος να σημειώσω  πως οι πρώτες ύλες προέρχονται όλες από μικρούς παραγωγούς τσαγιού στη Κίνα και την Ιαπωνία, αλλά και από Έλληνες που καλλιεργούν στη γη τους τα πιο αρωματικά φυτά από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο ως το Πήλιο.








 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου