Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ταξιδεύοντας με οδηγό τη γεύση : Λισσαβόνα (Traveling with taste as our guide – Lisbon , Portugal )

Η  μπυραρία Cervejaria  Da Trindade ( R. Nova da Trindade 20 C) στεγάζεται σε ένα χώρο που παλιότερα υπήρξε μεσαιωνικό μοναστήρι.  Βρίσκεται στην περιοχή του Chiado  και θεωρείται το παλαιότερο και πιο όμορφο ζυθοποιείο της Πορτογαλίας. Το αρχικό κτίριο χτίστηκε το 1294 και στη συνέχεια καταστράφηκε από πυρκαγιά και σεισμό ενώ το 1836 στεγάστηκε εδώ το πρώτο εργοστάσιο μπίρας στην Πορτογαλία .Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το γεύμα  του στη ευρύχωρη τραπεζαρία του παλιού μοναστηριού θαυμάζοντας τα πολύχρωμα πλακάκια azulejo που κοσμούν  τους τοίχους. Μπορείτε να ξεκινήσετε το γεύμα  σας με ένα παραδοσιακό πιάτο μπακαλιάρου  , μάλιστα όπως μου είπε  ο σερβιτόρος ο μπακαλιάρος είναι το  εθνικό τους  πιάτο και το μαγειρεύουν  με 365 τρόπους  ένα για κάθε ημέρα του χρόνου!!!!!  , ή μύδια  με  σκόρδο, βούτυρο και σάλτσα κόλιανδρου και αν προτιμάτε την διαφορετικότητα στις γεύσεις μπορείτε να παραγγείλετε αστακό στιφάδο. Ένα πλήρες μενού δυο ατόμων  με μπίρα ή κρασί θα σας κοστίσει 60 € .

                    Το αλμυρό κέικ μπακαλιάρου !!!

Στο  κέντρο της Λισαβόνας και συγκεκριμένα στη περιοχή Baixa Chiado (οδός R. Augusta 106)   βρίσκεται το Πορτογαλικό σπίτι του μπακαλιάρου ( Casa Portuguesa do Pastel de Bacalhau )όπου  επιβάλλεται να κάνετε μια στάση για να δοκιμάσετε  ένα διαφορετικό και παράξενο αλμυρό κέικ  που τουλάχιστον οι κάτοικοι της Λισαβόνας σχηματίζουν ουρές για να το  αγοράσουν.  Πρόκειται λοιπόν για  ένα καλοψημένο κέικ  ψαριού που παρασκευάζεται από μπακαλιάρο και στο εσωτερικό του οποίου τοποθετούν το παραδοσιακό τους τυρί  Serra da Estrela .  Στο προσφέρουν σε ένα χάρτινο πιατάκι αν θα το πάρεις μαζί  σου και στο χρεώνουν 3,45 €. 


 















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου