Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Αδριανή-Δράμας : Στο Κτήμα του Κώστα Λαζαρίδη

Δικαίως έχει χαρακτηριστεί «πατριάρχης του δραμινού αμπελώνα»  ο Κώστας  Λαζαρίδης  μια και συνέδεσε το όνομα του με την αναγέννηση του  ελληνικού κρασιού στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και κατάφερε να βάλει στον οινικό χάρτης της Ελλάδας τον ανύπαρκτο μέχρι τότε δραμινό αμπελώνα. Στην Αδριανή της Δράμας μια περιοχή που περιστοιχίζεται από τους ορεινούς όγκους  του Φαλακρού , του Mενοίκιου και του Παγγαίου κατασκεύασε το πρώτο μικρό οινοποιείο (που στη συνέχεια εξελίχθητε σε μεγάλη οινοποιητική μονάδα) μαζί με τον αδελφό  του Νίκο Λαζαρίδη . Στις αρχές του ’90 διακόπηκε η συνεργασία των δυο αδελφών και το 1992 γεννήθηκε το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.  Ξεκινώντας με έναν αμπελώνα 100 στρεμμάτων, καλλιεργεί σήμερα περισσότερα από 2.300 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, με ευγενείς ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, διατηρώντας χαμηλές αποδώσεις ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα σταφυλιού.  Το οινοποιείο έργο ζωής του Κώστα Λαζαρίδη, περιλαμβάνει ένα πρότυπο αρχιτεκτονικά οινοποιείο, αποστακτήριο, υπόγειες κάβες παλαίωσης ,χώρους υποδοχής για τη φιλοξενία επισκεπτών καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων. Την Άνοιξη του 2006 στο Καπανδρίτι Αττικής δημιουργήθηκε η “Οινότρια Γη” από τον Κώστα Λαζαρίδη ένα κτιριακό συγκρότημα  που περιλαμβάνει  στεγασμένους χώρους με πολλαπλές λειτουργικές δυνατότητες ανάμεσα τους και το μοναδικό Μουσείο κρασιού . Με την πολύτιμη  οινολογική καθοδήγηση του μεγάλου Γάλλου οινολόγου  Michel Rolland που με την τεράστια εμπειρία του έχει  επηρεάσει το στυλ του κρασιού σε όλο τον κόσμο, το Κτήμα Οινότρια Γη αποδεικνύει εμπράκτως ότι ο Αττικός αμπελώνας μπορεί να δώσει κορυφαίας ποιότητας κόκκινα κρασιά. 

                            ΤΑ  ΠΡΟΙΟΝΤΑ 

Τα προϊόντα του Κτήματος  έχουν αποσπάσει περισσότερα από 600 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς . Πρώτη και καλύτερη  η οικογένεια του Αμέθυστου (Λευκό, Ροζέ, Ερυθρό, Sauvignon Blanc, και Cava) , ακολουθεί ο Πύργος Ιουλία (Chardonnay, Chardonnay Βαρέλι, Ασύρτικο, Semillon, Merlot, και Refosco-Agiorgitiko) και το Domaine Costa Lazaridi (Syrah, Viognier, Moscato-Viognier Φυσικώς Γλυκύς, Μοσχατο-Μαλαγουζιά και Cabernet Sauvignon-Syrah). Το Κτήμα Λαζαρίδη έχει αναπτύξει και μια σειρά αποσταγμάτων με βάση το σταφύλι. Η αρχή έγινε με το τσίπουρο Ηδωνικό  το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα brands  της αγοράς , τέσσερα ξεχωριστά, μονοποικιλιακά αποστάγματα σταφυλής με την επωνυμία Methexis  και τέλος  τα παλαιωμένα ξίδια (βαλσαμικά) .

 


















1 σχόλιο:

  1. Κώστα Λαζαρίδη Ροζε Ελλάδα Καλωσόρισες στο wyhnez κρασια κατάστημα. Αγορά τα καλυτερα κρασια Ελλάδα. Προσφέρουμε μια επιμελημένη επιλογή κρασιών, Κώστα Λαζαρίδη Ροζέ, Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά Κτήμα Παυλίδη Emphasis Ασσυρτικό σε Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή