Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Καβάλα-Μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» : Δοκιμάζουμε Βασιλικά καβούρια !!!


Αποφασίσαμε  με τη παρέα να φέρουμε και να δοκιμάσουμε βασιλικά καβούρια στο μεζεδοπωλείο «Παραλιακόν» της Καβάλας. Το κρέας τους που βρίσκεται όλο στα πόδια τους (5 ζεύγη) είναι πολύ νόστιμο και θεωρείτε εξαιρετική λιχουδιά για τους καλοφαγάδες. Όπερ και εγένετο ….. πήρε τα καβούρια ο Νίκος Χαραλαμπίδης  και αφού τα προετοίμασε βουρτσίζοντας  με ελαιόλαδο τις πτυχές των ποδιών τους για να μην κολλήσουν τα τοποθέτησε επάνω στη ζεστή σχάρα για περίπου πέντε λεπτά , τα γύρισε από την άλλη για να ψηθούν ομοιόμορφα  και μας τα σέρβιρε με βούτυρο και καπνιστή σος . Όλοι οι συνδαιτυμόνες του τραπεζιού αισθάνθηκαν στον ουρανίσκο τους την αβίαστη νοστιμιά που έβγαζε η σάρκα τους . Ήταν ομολογουμένως ένα μοναδικό έδεσμα που ξεχώριζε για τις  λεπτές ντελικάτες γεύσεις του ενώ η σάρκα του «μασίφ» και ζουμερή ανέδυε μια ανυπέρβλητη γλυκύτητα . Αρχικά συνοδέψαμε τα βασιλικά καβούρια με τσίπουρο  Μάνγκους (άνευ γλυκάνισου) που το χαρακτηρίζει η λεπτότητα του χαρακτήρα του και η απουσία κάθε «παράφωνης» νότας που θα αλλοίωναν τη γεύση του , ήρθε και έδεσε υπέροχα με τις ντελικάτες γεύσεις των καβουριών. Για τη συνέχεια  επιλέξαμε ένα υπέροχο λευκό κρασί από τη περιοχή του Παγγαίου το «ΑmpεLoεις–Συμφωνία» (Sauvignon blanc και  asyrtiko εσοδείας 2016) που σεβάστηκε  την απαλή  γεύση των καβουριών. Ισορροπημένο στη οξύτητα του  και φινετσάτο στο στόμα ήταν ιδανικό για την περίσταση . 


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου