Ο τρυγητός του 2018 στη Σάμο, ξεκίνησε ιδιαίτερα πρώιμα στις 24 Ιουλίου , οι βροχοπτώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου δημιούργησαν συνθήκες προσβολής από ωίδιο, οι έγκαιρες παρεμβάσεις όμως των αμπελουργών αντιμετώπισαν την ασθένεια. Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, η μέτρια σε ποσότητα (ελαφρά αυξημένη από πέρυσι) σταφυλική παραγωγή και οι υψηλοί βαθμοί σακχάρων στα σταφύλια, γεγονός που ευνοεί, σύμφωνα με την Κεντρική Συνεταιριστική Ενωση Αμπελοοινικών Προιόντων (KEOΣOE) την οινοποίηση των γλυκών οίνων του Συνεταιρισμού. Τα ξηρά παραγόμενα κρασιά έχουν ικανοποιητική οξύτητα και εξαιρετικό αρωματικό χαρακτήρα. Γενικά από άποψη ποιότητας, η χρονιά είναι καλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Ιούνιο δεν ήταν ιδανικές για τα δεδομένα της περιοχής. Η οινική παραγωγή φέτος αναμένεται καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες της αγοράς.
Photo by Stathis Harpas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου