Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΠΛΩΜΑΡΙ : Στο μαγικό κόσμο του ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου (Part Ι)


INFO : Αφού περάσεις ένα μεγάλο ελαιώνα  θα βρεθείς στη πύλη του  παραδοσιακού αποστακτηρίου  « Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου»  που μετρά 120 χρόνια λειτουργίας . Θα σε "πιάσουν" οι μυρωδιές  του γλυκάνισου και της  μαστίχας μόλις περάσεις στον περίβολο του θρυλικού εργοστασίου μια και οι χειροποίητοι χάλκινοι άμβυκες δουλεύουν πυρετωδώς για την παραγωγή του ούζου .

      Η  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΟΥ 

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Ο Ισίδωρος Αρβανίτης, ένας επίμονος και τελειομανής Πλωμαρίτης, δημιούργησε ένα μοναδικό ούζο εξαιρετικής ποιότητας συνδυάζοντας τους αρωματικούς σπόρους και τα βότανα της Λέσβου, με κυρίαρχο το γλυκάνισο από το Λισβόρι, που θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο, διατηρώντας μέχρι σήμερα αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του. Στις μέρες μας, η οικογένεια Καλογιάννη συνεχίζει την παράδοση του εκλεκτού Ούζου Πλωμαρίου, χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.


                            ΟΥΖΟ  ΔΙΠΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ 

 Το Ούζο Πλωμαρίου είναι διπλής απόσταξης με κάθε απόσταξη να διαρκεί 9 ολόκληρες ώρες γιατί όπως χαρακτηριστικά λένε, όσο πιο αργά αποστάζεται ένα ούζο, τόσο καλύτερο γίνεται. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή. Ο γλυκάνισος που χρησιμοποιείται στη παραγωγή του ούζου  είναι ανώτερης ποιότητας και  θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο λόγω του μικροκλίματος της περιοχής και καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας, στο Λισβόρι. 


             ΕΞΑΓΩΓΕΣ  ΣΕ  ΟΛΟ  ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ

Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς , το  διάσημο brand name του Πλωμαρίου βρίσκεται σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης. Από την Αμερική και τον Καναδά ως την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και από την Ιαπωνία και τη Ρωσία ως τη Νότιο Αφρική και την Ταϋλάνδη.


 














 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου