Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Κάμπος-Χίου: Επίσκεψη στο μικροζυθοποιείο της Φρέσκιας μπύρας Χίου

INFO : Ο Μάνος Ναζλίδης πειραιώτης στην καταγωγή, βρέθηκε στη Χίο το 2010 και μαζί με τον Χιώτη Ιάκωβο Αμύγδαλο ξεκίνησαν τη λειτουργία της μικροζυθοποιίας με τον διακριτικό τίτλο «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ»  στο Κάμπο της Χίου . Το 2012 άρχισε η παραγωγή της Φρέσκιας Μπύρας Χίου , η εμφιάλωση της οποίας γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας . Ζυμώνεται και ωριμάζει για 4 έως 6 εβδομάδες σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών ή άλλων προσθέτων. Πρώτη κυκλοφόρησε η Φρέσκια Μπύρα Χίου-House Ale μια  αφροζυμωτή μπύρα που  ζυμώνεται από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της.  Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα και  κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol. Στον κατάλογο προστέθηκε αργότερα η Smoked  Robust  Porter με το δικό της φανατικό κοινό . Προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες καβουρδισμένης και καραμελωμένης βύνης, σε συνδυασμό με βύνη καπνισμένη σε ξύλο οξιάς, δίνουν στην μαύρη αυτή μπύρα τον έντονο και μοναδικό χαρακτήρα της. Το 2017 κυκλοφόρησε η Chios Beer BBQ μια καπνιστή μπύρα με διακριτική πικράδα και έντονα αρώματα ξύλου, από βύνη καβουρδισμένη με παραδοσιακή μέθοδο, φυσικά καπνισμένη με ξύλο οξιάς, που χαρίζει ξεχωριστή απόλαυση συνοδεύοντας φαγητά με έντονες γεύσεις.  

         Η ΝΕΑ  ΜΑΣΤΙΧΟΜΠΥΡΑ 

Φέτος τον Αύγουστο  όταν επισκέφτηκα τα παιδιά στη Χίο ετοίμαζαν τη μαστιχόμπυρα με την βοήθεια της Στέλλας Δημητριάδου  η οποία βρέθηκε στο μικροζυθοποιείο τους για να πραγματοποιήσει  την πρακτική της άσκηση.  Η Στέλλα ολοκληρώνει φέτος  τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών, και είναι ο ιθύνων νους  της συνταγής για τη δημιουργία της  ξεχωριστής αυτής μπύρας από μαστίχα Χίου . Η ονομασία της  είναι Chios Beer Wheat έχει βελούδινη υφή, ενώ βγάζει στη γεύση νότες ψωμιού και το ευχάριστο άγγιγμα της μαστίχας . Βασικό συστατικό στη παραγωγή της η βύνη σιταριού σε συνδυασμό με την αυθεντική μαστίχα Χίου . Η μαστιχόμπυρα  γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα  αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έγινε θέμα στον αμερικανικό και ομογενειακό τύπο της Νέας Υόρκης . 
 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου