Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ταξιδεύοντας με οδηγό την γεύση: Βερόνα (Traveling with taste as our guide : Verona )

Info
:
Η ιταλική κουζίνα είναι διεθνής  δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση αφού  έχει  κατακτήσει όλο το κόσμο, πρωταγωνιστεί βέβαια το τρίπτυχο «ζυμαρικά-πίτσα-ριζότο» . Στη πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας να ξέρετε πως δύσκολα θα βρείτε  junk και street food , κεμπάπ, γύρο και  άλλα τηγανιτά εδέσματα . Αυτό συμβαίνει γιατί ο δήμαρχος της πόλης  απαγόρευσε να δίνονται άδειες για τέτοιου είδους καταστήματα  , με αυτό το τρόπο προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά  της πόλης και την τυπική βερονέζικη κουλτούρα της (!!!) Εγώ από τη μεριά  μου θα σας πρότεινα να αποφύγετε τα ακριβά τουριστικά εστιατόρια του ιστορικού κέντρου της πόλης και να ψάξετε  να βρείτε ριστοράντε  και τρατορίες εκτός δακτυλίου όπου θα φάτε εξ ίσου καλά και με τις τιμές να είναι  πιο συγκρατημένες. Σε κάποιες τρατορίες αξίζει ο κόπος να δοκιμάσετε τη πολέντα (Polenta)  το φαγητό των φτωχών , σιγοβράζουν το  καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνει ένας νόστιμος χυλός , στο σερβίρουν ζεστό ή κρύο αφού πρώτα το κόψουν σε τετράγωνα το ρίχνουν επάνω στη σχάρα για μερικά λεπτά για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά .

Το ριζότο είναι ένα άλλο δημοφιλές πιάτο στη Βερόνα , σας  προτείνω να δοκιμάσετε το Risotto al Tastasal είναι ένα ριζότο βασισμένο με χοιρινό λουκάνικο και μπαχαρικά . Το Risotto al Radicchio που περιέχει το πικρό ιταλικό λαχανικό radicchio, ενώ  στη συνέχεια προσθέτουν κρεμμυδι , pancetta  για να γλυκίσει και το  σβήνουν με κόκκινο κρασί . Τέλος το  Risotto all'Amarone που παίρνει τη γεύση του από το πιο ισχυρό κρασί της περιοχής, το Amarone della Valpolicella . Πρόκειται για ένα κόκκινο κρασί από σταφύλια που στεγνώνουν για τρεις έως τέσσερις μήνες στον ήλιο πριν από τη ζύμωση. Το κρασί είναι έντονο κόκκινο με γεύσεις και αρώματα αποξηραμένων φρούτων, καπνού και αποξηραμένων μπαχαρικών. Το Gnocchi είναι ένα άλλο παραδοσιακό ζυμαρικό της περιοχής , τα γεμίζουν με πατάτα και τα σερβίρουν  με σούπα κρέατος αλόγου !!!

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΛΟΓΟ !!!

Το άλογο είναι ένα  άλλο δημοφιλές φαγητό στη Βερόνα. Το κρέας του θα το βρείτε σερβιρισμένο  ως bistecca di cavallo (φιλέτο αλόγου), ως sfilacci (τεμαχισμένο και ωριμασμένο για μερικές ήμερες ) και ως pastisada (ζυμωμένο με κρασί και μπαχαρικά ) που είναι ένα φαγητό που  χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μ.χ 

                                      ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
 
Για επιδόρπιο σας προτείνουμε το Pandoro ένα δημοφιλές κέικ που έχει χρυσό χρώμα από τους πολλούς κρόκους αυγών που περιέχει και στο σερβίρουν με άχνη  ή με λιωμένη σοκολάτα ή με mascarpone.  
                              
Gelato Italiano

Στην οδό Via Mazzini και στο νούμερο 43 θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση για να δοκιμάσετε το νοστιμότερο παγωτό της Verona . Εκεί βρίσκεται η Gelaterie “Patagonia  με την εκκεντρική διακόσμηση και τις  καταπληκτικές  ποικιλίες γεύσεων . Λίγο ξεφεύγει στις τιμές αλλά πιστέψτε με αξίζουν τα  4 ευρώ που θα δώσετε για δυο μπάλες παγωτού  είναι …..θεϊκές σε γεύση και σε αρώματα !!!!   

 






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου