Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

«ΝΗΣΟΣ» : Είναι μια χρυσαφένια , απαστερίωτη και ισορροπημένη Pilsner από την Τήνο



WHO IS WHO:  Η μπύρα «ΝΗΣΟΣ» γεννήθηκε  στο νησί της Μεγαλόχαρης και του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά στη Βαγιά της Τήνου από τη Μάγια Τσόκλη ,τον Αλέξανδρο Κουρή , την Ελίνα και το Κωστή Δάλλα που είναι και οι ιδιοκτήτες της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων . Μετέτρεψαν  το χώρο μιας παλιάς ταβέρνας του νησιού σε βιοτεχνικό κτίριο και εγκατέστησαν εκεί τον ογκώδη εξοπλισμό του ζυθοποιείου που ήρθε από τις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη. Η μπύρα «ΝΗΣΟΣ» είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνική μπύρα που έχει διακριθεί με το ασημένιο european Beer Star

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:  Είναι μια ελληνική pils μπύρα με πλούσιο χρυσαφί χρώμα, μεστό σώμα , και  ισορροπημένη πικράδα . Παράγεται στην Τήνο, από εξαιρετικές πρώτες ύλες, χρησιμοποιώντας περισσότερη ποσότητα βύνης και λυκίσκου. Είναι απαστερίωτη και καταναλώνεται φρέσκια . Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος  5–7οC   

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  H μπύρα NISSOS συνοδεύει άριστα  στο τραπέζι σας , κοτόπουλο, σολομό στο grill , λουκάνικα , πράσινες σαλάτες , και τυρί cheddar . Δένει αρμονικά όμως και μ’ ένα ιταλικό γλυκό το ζαμπαγιόν  με φρέσκα  μούρα , είναι μια αφρώδης κρέμα η οποία φτιάχνεται από κρόκους αυγών, ζάχαρη , γλυκό κρασί και κανέλα. Σερβίρεται ζεστό μέσα σε ποτήρι . Cheers!!!              

                                                                    Stathis  Harpas
                                                                   Γιάννης Τατσίδης 

 





 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου