Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

“Nolan” : Ασιατική κουζίνα και με ελληνικές πρώτες ύλες δια χειρός Σωτήρη Κοντιζά

 O Σωτήρης  Κοντιζάς ξεκίνησε τη πορεία του στο χώρο της εστίασης ως βοηθός του Κύπριου executive chef  Χριστόφορου Πεσκιά στο εστιατόριο «Πbox», στη συνέχεια αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μεγάλα εστιατόρια του Λονδίνου και της Κοπεγχάγης . Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ανέλαβε επικεφαλής του εστιατορίου “Nolan” , ενώ επιλέχτηκε και ως κριτής στο τηλεοπτικό παιχνίδι masterchef . Ο Ελληνοϊάπωνας  σεφ στο «Nolan» δημιουργεί  καλοδουλεμένα πιάτα comfort food που προσφέρουν ευχαρίστηση και θαλπωρή με την ξεχωριστή γεύση τους . Χρησιμοποιεί πρώτες ύλες από Ιαπωνία , Βιετνάμ , Κίνα και μέσα σε όλα αυτά βρίσκει χώρο και για διαλεγμένες  πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να πετύχει καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα . Ξεκινήσαμε  μ’ ένα απρόσμενο πιάτο απολαυστικής γευστικής αβρότητας , φιλέτο μαγιάτικου με σταμναγκάθι (άγριο ραδίκι της κρητικής γης)  και σουτζούκι Μακεδονίας . Η συνέχεια περιελάμβανε ένα γλυκύτατο φιλέτο παλαμίδας σε γιαπωνέζικη βινεγκρέτ μπόνζου και ροδέλες κόκκινης πιπεριάς , για επίλογο διαλέξαμε ένα αλμυρό τυρόπηγμα με σπανάκι και παστουρμά, ήταν χυμώδες και γεμάτο πικάντικες εντάσεις . Συνοδέψαμε με μια ξεχωριστή σαλάτα από καμένα λάχανα και κουνουπίδια , καρύδια και ξερό ανθότυρο Μπαμπούνη από την ορεινή  Νάξο .

Tips : Η κουζίνα του “Nolan”  λειτουργεί 13:00 - 18:00 και 19:00 - 23:45, Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ.: 2103243545

 

 








                                 
  


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου