Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

"Tsalapeteinos Urban Farm" : Φιλέτο τόνου στη σχάρα με συνοδεία σάλτσας τσιμιτσούρι


Η συνταγή του chef Βενέτη Κυρλή (Tsalapeteinos Urban Farm) ήταν άκρως δελεαστική και ιδιαίτερη . Ο τόνος που βρήκε ήταν φρεσκότατος δεν ήθελε πολύ ψήσιμο και αποφάσισε να τον ψήσει rare , τον τοποθέτησε στη καυτή γκριλιέρα για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά έτσι ώστε να μην στεγνώσει και να διατηρηθεί η εσωτερική του σάρκα ζουμερή , κόκκινη και λαχταριστή !!! Ήταν ένα εξαιρετικά απλό πιάτο, υγιεινό, ελαφρύ , με ισορροπημένες γεύσεις . O τόνος στην υφή και την εμφάνιση του θύμιζε περισσότερο ταλιάτα μόσχου , αυτό βέβαια δεν μείωνε σε τίποτα την απύθμενη νοστιμιά που έβγαζε !!! Το συνοδευτικό του πιάτου ήταν η σάλτσα τσιμιτσούρι ,  μια νόστιμη σάλτσα που συναντάμε σε όλες τις χώρες της Νοτίου Αμερικής , κατάγεται όμως από την Αργεντινή και συνοδεύει τέλεια όλα τα κρεατικά και τα ψάρια. Το τσιμιτσούρι έβγαζε απίστευτες γευστικές αιχμές , μοσχοβολούσε σκόρδο, ρίγανη και φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο .
 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου