Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

BrewDog : Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ζυθοποιεία της Σκωτίας η οποία παράγει τις πιο παθιασμένες μπίρες craft στο κόσμο !!!

Πριν από τρία χρόνια στην έκθεση τροφίμων και ποτών Horeca  δοκίμασα για πρώτη φορά τις μπύρες της ζυθοποιίας  BrewDog που ίδρυσαν το  2007 ο James Watt και ο Martin Dickie ( με την υποστήριξη του σκύλου τους !!! ) για να  προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στο κόσμο του Ηνωμένου Bασιλείου πέρα από τις κοινότυπες  βιομηχανικές  μπύρες που  κυριαρχούσαν μέχρι τότε  στην αγορά . Στη ζυθοποιία BrewDog (που στο δεύτερο κιόλας χρόνο λειτουργία της έγινε η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ζυθοποιεία της Σκωτίας) θεωρούν ότι η αποστολή τους είναι να κάνουν τους ανθρώπους παθιασμένους με την craft μπίρα όσο είναι και οι ίδιοι. 
Όπως λένε, είναι δεσμευμένοι να βάζουν το πάθος , τη γεύση και την τέχνη τους στην παραγωγή craft μπίρας . Είναι δε εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν σταματούν στιγμή να δοκιμάζουν τα όριά τους, επεκτεινόμενοι συνεχώς επιχειρηματικά. Προχώρησαν στην δημιουργία craft beer bars, εντός και εκτός Βρετανίας, ενώ πρόσφατα απέκτησαν και το δικό τους μουσείο μπίρας - ξενοδοχείο  στο Columbus του Οχάιο. To DogHouse hotel της BrewDog είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε πραγματικό φίλο της μπίρας.

                                 Μπύρες για φίλημα !!!


Πέντε μπύρες της BrewDog δοκιμάσαμε μέχρι στιγμής  και συνολικά μ’ εντυπωσίασαν για τις δυνατές φρουτώδεις γεύσεις τους , τα  ιδιαίτερα   αρώματα των λυκίσκων , για το  επιθετικό τελείωμα στον ουρανίσκο και το πλούσιο αλκοόλ που περιείχαν . Επειδή αγαπώ και εκτιμώ το punk rock η πρώτη που δοκίμασα ήταν η  Punk IPA” , μια μπύρα με 5,6% αλκοόλ , γεύση τροπικών φρούτων και ελαφρύ άρωμα καραμέλας. Η ιδιαιτερότητα αυτής της μπύρας είναι ο καταπληκτικός λυκίσκος που περιέχει από τη Νέα Ζηλανδία , ενώ στο τέλος δίνει μία φρουτώδη και ταυτόχρονα πικρή γεύση στο στόμα . Η δεύτερη ήταν η “Hardcore IPA” , μια ενδιαφέρουσα Αμερικάνικη συνταγή India pale ale όπου εδώ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ φτάνει τους 9% βαθμούς ,  μπορεί να είναι λίγο δυνατή και δύσκολη για κάποιους ανθρώπους , αλλά όπως λέει και η ετικέτα: «Αυτή είναι μια άκρως επιθετική ιδιαίτερη μπύρα και δεν με νοιάζει αν δεν σας αρέσει». 
Τρίτη κατά σειρά η ατίθαση και ελκυστική ξανθιά Trashy Blonde , μια golden ale με 4.1% αλκοόλ  που δύσκολα θα μπορέσεις να αντισταθείς στην ακατανίκητη έλξη του λυκίσκου με άρωμα φρούτων του πάθους . Η “5am Saint ” ( 5% αλκοόλ)  είναι το ιερό δισκοπότηρο των κόκκινων ζυμώσεων , είναι μια  amber ale που σου προσφέρει γλυκά αρώματα μαύρων φρούτων τα οποία δένουν αρμονικά με τα εσπεριδοειδή  . Τέλος η “77 lager” , μια  pilsener  με 4,9% αλκοόλ που παρασκευάζεται από 100% βύνη και φρέσκα φύλλα λυκίσκου , δεν περιέχει συντηρητικά, πρόσθετα, φθηνά υποκατάστατα ή άλλα σκουπίδια!!!
 

* Τις μπύρες BrewDog εισάγει η εταιρεία “Amperiadis Beers Co”  από τη Θεσσαλονίκη
 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου