Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Εστιατόριο «Ναν» : Ethnic κουζίνα από τους πρόσφυγες-μαγείρους της Λέσβου

Info: Το «Ναν» είναι ένα κοινωνικό εστιατόριο – καφέ στη Μυτιλήνη που ιδρύθηκε από τέσσερις Ελληνίδες που ασχολούνται για χρόνια με το προσφυγικό στη Λέσβο. Στόχος τους είναι να  βοηθήσουν στις ανάγκες πρόσβασης στην εργασία τόσο των προσφύγων όσο και των ντόπιων. Για όσους δεν γνωρίζουν να σημειώσουμε πως  «Ναν» σημαίνει ψωμί σε πολλές γλώσσες (ινδικά, πακιστανικά, φαρσί, κ.ά) , την κουζίνα του μαγαζιού θα την χαρακτηρίζαμε μεσογειακή και ανατολίτικη , ενώ το  φαγητό που ετοιμάζουν οι μάγειροι-πρόσφυγες  γίνεται  το μέσο για να αλλάξουν οι αντιλήψεις για τους πρόσφυγες, να συνεισφέρει στην κοινωνική ένταξή τους αλλά και να υποστηρίξει την τοπική και αλληλέγγυα οικονομία. To  «Ναν» συμμετέχει , μαζί με καμιά εκατοστή ακόμη εστιατόρια στην Ευρώπη και εκτός αυτής, στο «Refugee Food Festival», που τιμά για τρίτη συνεχή χρονιά πρόσφυγες σεφ και οργανώνεται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ : Τα απίθανα λαχματζούν, τα σέρτικα σουτζούκια, τη σαλάτα χούμους , τις τορτίγιες με ανάμικτο κιμά μοσχάρι- αρνί και μυρωδικά, την σαλάτα ταμπουλέ , το σουβλάκι κοτόπουλο ασιατικό με χειροποίητες τηγανιτές πατάτες.

TIPS : Το «Ναν» είναι στην  οδό Κομνηνάκη στη πόλη της Μυτιλήνης  και είναι ανοικτά Τρίτη με Σάββατο 11.00 με 01.00, Κουζίνα 13.30 με 23.30,  Κυριακή μέχρι τις 17.00/ Δευτέρα κλειστά. Τηλ. 2251020250













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου