Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Στην «Kuzina» του Άρη Τσανακλίδη

  Τον chef  Άρη Τσανακλίδη τον γνωρίζουν και οι πέτρες θαρρώ, εκείνο που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πως ο Άρης  έχει βαθιές ρίζες από τη περιοχή μας. Ο πατέρας του γεννήθηκε στη Δράμα υπήρξε ράφτης στο επάγγελμα και η μητέρα του (δεινή μαγείρισσα) καταγόταν από την Ξάνθη. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη , η γειτονιά του ήταν δίπλα στην αγορά Μοδιάνο σταυροδρόμι γευστικών πολιτισμών , σπούδασε την τέχνη της μαγειρικής στο διάσημο Culinary Institute of America και για πολλά χρόνια δούλεψε σε κορυφαία εστιατόρια της υφηλίου .Τον συναντήσαμε στο εστιατόριο του «Kuzina» που στεγάζεται σ’ ένα πανέμορφο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στη περιοχή του Θησείου, πάνω στον πεζόδρομο της Αδριανού . Η ταράτσα του εστιατορίου θα σας μαγέψει με την απίθανη θέα της στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης , τον ναό του Ηφαίστου και την Στοά του Αττάλου , δικαίως λοιπόν η «Kuzina» επιλέχθηκε από το  BBC στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο .

Ο  Άρης Τσανακλίδης  είναι ένας δημιουργικός και ευφυής chef με ευρύ γαστρονομικό πεδίο γνώσεων , υπήρξε από τους πρωτεργάτες που στήριξαν θαρραλέα την ανανέωση της ελληνικής κουζίνας. Θα τον βρείτε να μεγαλουργεί καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου του , δημιουργώντας πιάτα της ελληνικής κουζίνας με fusion επιρροές    Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με καβουροκεφτέδες σε πικάντικη sauce aioli ένα εξαίσιο ορεκτικό με συμπυκνωμένη νοστιμιά. Για κυρίως διαλέξαμε πικάντικο τόνο με τζίντζερ , σάλτσα wasabi με ταχίνι και συνοδεία χόρτων εποχής , ένα πιάτο που ισορροπεί θαρραλέα ανάμεσα στη παραδοσιακή και τη γαστρονομική ευρηματικότητα του Άρη Τσανακλίδη. Μας εντυπωσίασε με την νοστιμιά της η αλαβάστρινη σάρκα του τόνου που ισορρόπησε ιδανικά με τη σός και τα ρουστίκ χόρτα . Συνοδέψαμε με Σαλονικιώτικη σαλάτα, κουλούρι Θεσσαλονίκης , τοματίνια, καπαρόφυλλα, κάππαρη, ρόκα, ελιές , αγγούρι , κρίταμο και mousse φέτας , η ανήμερη ομορφιά της ελληνικής φύσης στο πιάτο σας!!! Στο χώρο του εστιατορίου διαχέεται το άρωμα του ζεστού ψωμιού, η νεαρή μαγείρισσα (με καταγωγή από την Ξάνθη) ετοιμάζει και ψήνει τα κουβέρ στο φούρνο με το φιλοθεάμον κοινό να παρακολουθεί με ενδιαφέρον Μικρή αλλά περιεκτική η wine list του εστιατορίου , την μερίδα του λέοντος κερδίζει ο Μακεδονικός αμπελώνας ενώ κατά πόδας ακολουθούν η Κεντρική , η Νότια και η νησιωτική Ελλάδα .

Tips: Αδριανού 9, Θησείο, τηλ κρατήσεων : 210-3240133 , e-mail: info@kuzina.gr . Το εστιατόριο απέχει 5 λεπτά περπάτημα από το σταθμό μετρό Μοναστηράκι και 2 λεπτά περπάτημα από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου