Welcome  to  my  blog
“ Η κοιλιά προηγείται της ψυχής”
George Orwell (1903-1950)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Diego : Μια multi ethnic καντίνα που τα έχει όλα , καφέ , breakfast , cocktail και premium street food από την Ασία και την Λατινική Αμερική

Αν ήταν όλες οι καντίνες σαν το «Diego» , τότε τύφλα να έχουν τα εστιατόρια , αυτός λοιπόν ο ξεχωριστός multi ethnic πολυχώρος βρίσκεται στην ιστορική συνοικία του Θησείου στην αρχή της οδού  Ανδριανού . Και θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί τον αποκαλώ πολυχώρο και έλκει σαν μαγνήτης τον νεαρόκοσμο της Αθήνας . Το «Diego» ξεκινάει να γεμίζει από το πρωί σερβίροντας καφέ και breakfast , θα βρείτε και ιαπωνικό τσάι υψηλής ποιότητας από την εταιρία Suki και εξαίσια smoothies . Όταν ο ήλιος  ανεβεί ψηλά στον ουρανό τότε είναι η κατάλληλη ώρα να δοκιμάστε τα δροσιστικά και signature cocktail του Βασίλη Νικήτα , απλά δείξτε λίγο υπομονή γιατί οι παραγγελίες πέφτουν βροχή και υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση. Τις επόμενες ώρες θα σας ανοίξει ευλόγως η όρεξη και θα αναζητήσετε να βάλετε κάτι στο στόμα σας , γι’ αυτό θα φροντίσει η chef  Ελένη Σαράντη  με την βοηθό της Ηλέκτρα Ρίγκου. Το μενού που υπογράφουν διακρίνετε  από τον εξωτισμό της Ασίας  και τον αισθησιασμό της Λατινικής Αμερικής .

Με βάση λοιπόν τη λογική της καντίνας , σε μια πιο «free» εκδοχή, μπορείτε να δοκιμάσετε ταϊλανδέζικο, χειροποίητο κάρυ, ζυμαρικά με σπιτικό kimchi, καβούρια με απαλό κέλυφος που τηγανίζονται και μπορείτε να τα φάτε ολόκληρα, φιλέτο πάπιας , ακόμα και σουβλάκια και φουά γκρα. Τα πάντα τρώγονται είτε στα τραπέζια είτε όρθιοι!!! Άφησα για το τέλος δυο σπουδαίες καλοφαγικές εμπειρίες που βγάζει η κουζίνα του «Diego» , σεβίτσε και καρπάτσιο αμφότερα δουλεμένα με έμπνευση και σύγχρονες τεχνικές . Το tuna σεβίτσε , με sauce πικάντικου λεμονιού , αγγούρι, jalapeno mayo, corn nuts, αρωματικό ρύζι, έτερψε τα μέγιστα τον ουρανίσκο μας , το bloody mary σεβίτσε με γαρίδα, αβοκάντο, σέλερυ, jalapeño πιπεριά , είχε αρώματα και εντάσεις , το rainbow sea bream ,  καρπάτσιο τσιπούρας, με κόκκινο σίσο, γλυκοπατάτα και ιβίσκο , ξελόγιασε τους γευστικούς μας κάλυκες . Θα κλείναμε τη μέρα μας με φρέσκα στρείδια σε kimchi sauce , αλλά σταθήκαμε άτυχοι το πιάτο ήταν sold out από νωρίς .

Tips : «Diego» , διεύθυνση: Ανδριανού 1, Θησείο, Αθήνα , τηλέφωνο:210 3239353 , ανοιχτά καθημερινά από τις 09.00 π.μ.

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου